Днешните предприемачи използват своите платформи и глас, за да се

...
Днешните предприемачи използват своите платформи и глас, за да се
Коментари Харесай

Автентичният глас на марката

Днешните бизнесмени употребяват своите платформи и глас, с цел да се застъпват за проблемите, които ги интересуват най-вече. Компаниите би трябвало да останат жизнеспособни - и ключът към това е безупречна персонална марка. Добре построената и стратегическа персонална марка отваря порти и основава продължително възприятие за общественост. Заемането на позиция за това, в което вярвате, оказва помощ за построяването на мощна марка.

Достъпът до този тип мощ стартира с построяването на марка, съсредоточена към вашите съществени полезности. Вашите съществени полезности са сериозният набор от полезности, съгласно които живеете, споделяте и вземате решения: Кое е вярно и кое не е? Кое е положително и кое е неприятно? Когато съгласувате вашите полезности с вашите дейности, вашата марка печели доверие.

Следователно, обмислянето на опцията да заемете обществена позиция изисква да решите по какъв начин и по кое време да съгласувате посланията, които желаете да проектирате, с полезностите, на които държите. Задайте си въпроси като: Защо се усещам заставен да приказвам? Аз ли съм верният човек, който да приказва обществено за тези проблеми? Обмислил ли съм позицията си? Как мога да се предпазя от неправилно пояснение?

Прекарах години, обучавайки ръководители да основават стратегически марки и да споделят своята истина достоверно. Ето моят най-хубав съвет за потребление на вашата персонална марка за справяне с проблемите, които са най-важни за вас, пише Лида Ситроен в публикация за Entrepreneur. 

Създайте контекст 

В ерата на обществените медии потребителите желаят да знаят какво съставляват водачите и фирмите, които следват. И въпреки всичко, когато водач заема позиция без проект или уместно обсъждане, това може да изрази незнание.

Как би трябвало да постъпи един бизнесмен? Има постоянно срещано неправилно разбиране, че колкото по-малко публикувате за вашите вярвания, толкоз по-малък е рискът това, което казвате, да бъде разбрано неправилно или да провокира противоположна реакция. Всъщност шерването и публикуването на поредно наличие, което отразява вашите полезности и вярвания, основава подтекст към всяка ваша бъдеща дума и деяние. Този подтекст ви защищава от неправилно пояснение и ви дава лъчение на достоверност, което е мъчно да се откри в обществените медии.

Започнете като идентифицирате главните си полезности и споделите това, което ви интересува в платформите, които употребявате. Докато съобщавате вашите прозрения, позиции и вярвания, обвържете всяка една от тях с вашите полезности.

Стремете се към по-тесен фокус, а не към необятен, изчерпателен набор от полезности. Ако заемете позиция по всяка настояща тематика или новинарско заглавие, можете да смекчите резултата от това, което защитавате. С други думи, когато сме прекомерно необятни в нашите полезности, рискуваме да ги разводним.

Изградете мрежа от поддръжници

Разпространяването на известие значи намиране на точните хора, с които да го споделите. Мрежа от хора, които одобряват вашите полезности, ще се трансформира в най-големия ви актив.

Добрата вест е, че подтекстът, който изграждате с съзнателно наличие, ще свърши огромна част от тежката работа вместо вас. Когато сте ясни и поредни по отношение на това, което ви интересува, вие естествено притегляте други, които споделят вашите вярвания, желаят да се учат от вас и ще ви оказват помощ да развиете позициите си. 

Ако търсите да бъдете по-активни в придобиването на видимост, потърсете други, чиято марка отразява тази, която създавате сега. Споделяйте техните изявления, взаимодействайте и популяризирайте кръстосано, когато е допустимо, с цел да доближите тяхната мрежа до вашата. Името на играта тук към момента е достоверност, с цел да ревизирате главните си полезности, когато започнете да натрупвате повече почитатели.

Използвайте гласа си, с цел да се застъпвате

След като създадете поредна, достоверна марка и ангажирана публика, имате опция да говорите, когато настоящите събития допрян сърцето ви и просто не можете да седите тихомълком.

Всеки път, когато решите да говорите обществено по даден проблем, уверете се, че това, което казвате, е обвързвано с цялостната ви персонална марка. Започнете с вашите стойности и потърсете свързващата нишка.

Избягвайте несъразмерното посегателство

Много онлайн аудитории са залети с неискрени послания от водачи и компании, чието държание не дава отговор на полезностите, за които претендират. В резултат на това тези аудитории са станали разбираеми в забелязването на неавтентично наличие и мигновено губят доверие. Още по-лошо, те могат обществено да изложат несъответствието, което да накара другите също да реагират.

Ако не можете да намерите нишката, свързваща тематиката, която желаете да коментирате, с вашите полезности, може да изберете да не коментирате обществено. Това е изключително правилно, в случай че вашата мотивация да коментирате или да се включите в диалога е да яхнете вълната на настояща тематика, към която в действителност нямате персонално мнение.

Когато почувствате предпочитание да говорите макар изчезнала нишка, направете крачка обратно и изяснете мотивацията си. Разбирането на резултата, който желаете - без значение дали това е облага, обществена или политическа смяна, персонална мотивация или известност - може да ви даде изясненост за това по какъв начин вашето присъединяване може да бъде признато от вашата аудитория.

Дайте си място да се отдръпнете 

В онлайн пространствата има случаи, когато бизнесмени и бизнес водачи се усещат притиснати от аудиторията си да разясняват обществено настоящи събития или тематики. Може да не сте подготвени да се присъедините към диалога заради редица аргументи. Може би не сте изяснили възгледите си или не сте съгласували полезностите и възприятията си. 

Вярвам, че можете да мълчите, в случай че е належащо, при изискване че казусът не е сериозен за репутацията и позицията, за които към този момент обществено се застъпвате. В този случай съобщаването, че обработвате по какъв начин да отговорите, може да бъде мъдра стъпка.

Важно е да сте наясно кои полезности стават съществена част от вашата марка. Например, в случай че приобщаването и разнообразието са управителните полезности, които сте избрали, не се изненадвайте, когато публиката ви чака да коментирате настоящи събития, свързани с расова правдивост или дискриминация по сексуален симптом, само че може да не се наложи да чуе вашите мисли по отношение на проблемите на околната среда.

Вашата персонална марка може да усили аудиторията ви, да отбрани имиджа ви, да подтиква бизнеса ви и да бъде мощ за смяна. Процесът на създаване на тази марка е възнаграждаващ, който предлага неограничени благоприятни условия за разпалване на смислени диалози и заемане на смели позиции.

Източник: Лида Ситроен за 

Превод и редакция: Нели Тодорова          
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР