Днешните четвъртфинални сблъсъци на Australian Open ни предложиха много зрелище

...
Днешните четвъртфинални сблъсъци на Australian Open ни предложиха много зрелище
Коментари Харесай

Всички резултати от ден №9 на Australian Open


Днешните четвъртфинални конфликти на Australian Open ни предложиха доста представление и страсти. В двата мача при мъжете станахме очевидци на петсетови драми, до момента в който в това време една от огромните фаворитки при дамите напусна конкуренцията по-рано от предстоящото.

Рафаел Надал доближи до полуфиналите на Откритото състезание на Австралия за седми път в кариерата си, откакто надви над международния №14 Денис Шаповалов. Испанецът позволи равнене от 2-0 сета, само че все пак не разреши на втората ракета на Канада да му отнеме контрола върху дуела и записа осми следващ триумф от началото на сезона.

Негов конкурент в борбата за място в заключителния конфликт ще бъде Матео Беретини, които също трябваше да даде всичко от себе си, с цел да преодолее Гаел Монфис. Италианецът също пропиля задатък от два сета, само че в последна сметка по-добрата му физическа кондиция се оказа решаваща и той стана първият представител на своята татковина, достигал до полуфиналите на Australian Open.

Междувременно Ашли Барти продължи победния си ход и не остави никакви шансове на Джесика Пегула, триумфирайки над американката за по-малко от час. Въпреки това Съединени американски щати ще има представителка на полуфиналите. Медисън Кийс изигра един от най-силните мачове в кариерата си и отстрани четвъртата сложена Барбора Крейчикова, достигайки до своя втори полуфинал на Australian Open и общо пети на Големия шлем.

Ето и всички резултати от днешния ден.

При мъжете:

Денис Шаповалов – Рафаел Надал 3-6, 4-6, 6-4, 6-3, 3-6

Гаел Монфис – Матео Беретини 4-6, 4-6, 6-3, 6-3, 2-6


При дамите:

Барбора Крейчикова – Медисън Кийс 3-6, 2-6

Ашли Барти – Джесика Пегула 6-2, 6-0
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР