Днешната среща между лидерите на Гърция и Турция в рамките

...
Днешната среща между лидерите на Гърция и Турция в рамките
Коментари Харесай

Лидерите на Гърция и Турция Мицотакис и Ердоган ще се срещнат в Ню Йорк днес

Днешната среща сред водачите на Гърция и Турция в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк се чака да удостовери взаимната воля за успокоение в двустранните връзки и за последователност и поредност в процеса на възстановяване на гръцко-турските връзки, показва гръцката национална телевизия ЕРТ.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще проведат втората си среща от " новата епоха на гръцкото-турските връзки “ след срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс, предава Българска телеграфна агенция.

Според информацията се чака на срещата на четири очи сред двамата водачи те да обсъдят пътната карта за идващите контакти.

Тя включва нивото на политическия разговор, използването и укрепването на ограниченията за създаване на доверие, които ще бъдат стартирани в близкото бъдеще, насърчаването на позитивния дневен ред в необятен кръг от области като туризъм, мореплаване, вложения, климатична рецесия и Висшия съвет за съдействие, който ще се организира до края на годината в Солун в наличието на Мицотакис и Ердоган.

Гръцкият държавен представител Павлос Маринакис съобщи, че това е значима среща и добави, че Гърция, както отбелязва и самият министър председател, е без никакво желание да отстъпи по въпроси, свързани с националния суверенитет.

Срещата сред Мицотакис и Ердоган беше предшествана от диалог сред външните министри на Гърция и Турция Йоргос Герапетритис и Хакан Фидан, които се срещнаха през вчерашния ден в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР