Днешната среща е организирана с една единствена цел – по-добра

...
Днешната среща е организирана с една единствена цел – по-добра
Коментари Харесай

Създава се по-добра координация между институциите за решаване на проблемите с безопасността на движението по пътя

Днешната среща е проведена с една единствена цел – по-добра съгласуваност сред другите институции, които носят отговорност за сигурността на придвижването по пътищата.

Това е мултидисциплинарна област, при която факторите са прекомерно доста и разнородни и тъкмо поради това проблемите са сложни за решение “. Това съобщи на брифинг Димитър Илиев, който е консултант на премиера Кирил Петков по въпросите на пътната сигурност.

В Министерския съвет представителите на виновните институции разискаха целите и стъпките за повишение на сигурността на пътя. В събитието участваха народни представители, представители на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, на Главна дирекция „ Национална полиция “, на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и други. В полемиката се включи и министър председателят Кирил Петков, който разгласи тематиката за един от главните цели на държавното управление.

Пред медиите Димитър Илиев разяснява, че всяка една институция е споделила с какви проблеми се сблъсква в региона на пътната сигурност и присъстващите са се договорили да намерят действителни решения за справяне с тези проблеми. Илиев съобщи, че участниците в срещата са се обединили около няколко съответни хрумвания. За образец той уточни, че цялата образователна методология по подготовката на водачите би трябвало да бъде обновена, като се акцентира на концепцията за образование през целия живот. „ От през днешния ден стартира засилен надзор за потребление на колани на задната седалка на колите, както и за използването на специфични детски столчета “, разгласи още съветникът на премиера.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР