Днешната среда за сигурност, особено след инвазията на Русия в

...
Днешната среда за сигурност, особено след инвазията на Русия в
Коментари Харесай

Военният министър иска радикални мерки за модернизация на армията

Днешната среда за сигурност, изключително след нашествието на Русия в Украйна, изисква предприемането на радикални ограничения за рационализация на въоръжените ни сили във допустимо най-кратки и ускорени темпове. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов при откриването на годишната конференция на АФСЕА, чиято тематика е " Модернизация на въоръжението и техниката на Българската войска. Рестарт ", представен от пресцентъра на МО.

По думите на министъра е време за отговорно държание на всички институции и за пускане на същинска рационализация.

" Основната задача, която си поставихме при встъпването в служба на служебното държавно управление, бе да дадем подтик на процеса ", сподели Димитър Стоянов. Той акцентира, че към този момент е рестартиран планът за бойна машина на пехотата, в Народното събрание е импортирана стратегия за предпочитани капиталови разноски, чака се скоро да бъде утвърден и договорът за придобиване на вторите осем изтребители F-16, се показва в известието.

" Модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен акт. Тя не приключва с придобиване на нови мостри въоръжение и техника. Тя е и непрестанен развой на повишение на отбранителните качества по всички техни съставни елементи - доктрини, организация, подготовка, инфраструктура, вложения и във военнослужещите ", разяснява Стоянов.

Във форума участваха и служебният министър на стопанската система Никола Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. В българската отбранителна промишленост работят над 70 хиляди души, а секторът има значимо икономическо и обществено значение, сподели Никола Стоянов.

Параметрите на плануваните от Министерство на защитата съществени планове за рационализация за интервала 2022 година - 2026 година ще бъдат показани на следващия ден на съвещание на Комисията по защита към Народното събрание, сочи проектопрограмата в уеб страницата на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР