Днешната инициатива е представяне на "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ".

...
Днешната инициатива е представяне на "Годишникъ" на дясната платформа "Консерваторъ".
Коментари Харесай

Има ли почва за консерватизма у нас и кои са истинските консерватори в България?

Днешната самодейност е показване на "Годишникъ " на дясната платформа "Консерваторъ ". В него сме се постарали да изберем и засегнем най-важните трендове в обществото, политиката, стопанската система и живота като цяло за миналата 2018 година.

Това сподели пред камерата на Novini.bg Николай Облаков, основен редактор на "Годишникъ " на консервативната мисъл и маркетинг управител с над 10-годишен опит в редица български и непознати компании. "Самото издание има за цел да вдигне равнището на политическия спор в страната, което всички ще се съгласят, че е прекомерно ниско. Основната концепция на "Годишникъ " е да показа главните събития на миналата година през погледа на дясно-консервативната мисъл. Най-силното събитие на 2018 година е поредност от събития. Това е цялостното разтрошаване, което е безусловно очевидно, на демократичния консенсус, който беше открит през последните 30 години. Имаме в самия "Годишникъ " графа "Лицата на реакцията ", в която са изредени най-важните персони съдействали за тази смяна. На първо място сигурно това е Доналд Тръмп. Имаме Орбан в Унгария, Качински в Полша. В последните седмици Европа беше изпълнена със събития и те могат да бъдат пречупени през погледа на този раздор сред демократичното и консервативното, който следим от няколко години ", разкри Облаков.

"Рано или късно всички политици в България ще би трябвало да си изберат страна. Виждаме, че към този момент даже и в най-либералните партии се прокарват консервативни хрумвания, за които ние се борим. Като цяло в България има огромна почва за консерватизма. Мисля, че народът доста ясно може да разграничи кои са същинските консерватори и кои просто театралничат. Най-лесно е да се проследят позициите обратно във времето на всеки политик или партия. Това не значи, че човек не може да се промени, само че дейностите ще покажат. Аз имам вяра в демокрацията и съм сигурен, че нацията ще разбере кои са същинските и кои подправените консерватори ", уверен бе той.

"Фалшивите вести към този момент са универсални, изключително в обществените мрежи. Не мисля, че те могат да бъдат преборени с някакво законодателство. Далеч по ужасно от подправените вести, тъй като те са на извънредно ниско равнище, е предаването на избрана идеологическа тенденция на най-нормална вест ", сподели още Николай Облаков.

"От Евроизборите ще зависи всичко през идващите 5 години - дали ще се стигне до консенсус или разривът, който следим в този момент ще продължи ", приключи основният редактор на "Годишникъ " на консервативната мисъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР