Днес ЗНС ще проведе събрание, на което евентуално ще вземе

...
Днес ЗНС ще проведе събрание, на което евентуално ще вземе
Коментари Харесай

Едва днес ЗНС решава ще вземе ли участие в коалицията ДПС - Доган

Днес ЗНС ще организира заседание, на което вероятно ще вземе решение за присъединяване в обединението ДПС-Доган, научи " Фокус " . На уеб страницата на ПП " Земеделски национален съюз “ за през днешния ден е планувано съвещание на Управителния съвет, излиза наяве след информация. 

Една от точките е " Обсъждане на решението за присъединяване на Земеделски национален съюз в изборите за Народно заседание на 27 октомври 2024 година ".

Това слага под подозрение, че подадените в понеделник документи в ЦИК от Джевдет Чакъров за регистрация за присъединяване във вота на обединението " Демокрация, права и свободи-ДПС “ - са нелегитимни, тъй като няма публично взето решение за присъединяване в обединението, а такова е задължително съгласно устава на ЗНС.

В член 15, алинея 1, т. 5 от него категорично е записано, че единствено Управителният съвет на ЗНС може да вземе решение за присъединяване в избори, включително и дали да се яви независимо или в коалиция. По правилник Управителния съвет е най-висшият политическият орган на партията след Конгреса й.

Той се състои от регионалните ръководители, представители на Областните препоръки, ръководителят на Управителния съвет, ръководителят на партията, членовете на Постоянното наличие, заместник-председателите, организационния секретар, основния редактор на партийните медии и ръководителят на младежката организация и ръководителите на други организации на партията. Според устава УС е централния групов орган на партията, който е по-висшия партиен орган над така наречен Постоянно наличие, който е непрекъснато настоящ. За разлика от него обаче УС би трябвало да бъде призован категорично, като в Устава на ЗНС има категорично написана процедура по какъв начин се случва това.

" Свикването става с писмена покана, изпратена до членовете му в седмодневен период или оповестяване в формалния партиен вестник и на формалната интернет страница на партията, преди датата на съвещанието, с изтъкване на датата и мястото на съвещанието и плана за дневен ред “, написа в документа.

Покана за привикване на Управителен съвет на партията в действителност може да бъде открита на интернет страницата на групировката. Оказва се обаче, че съвещанието е планувано за 4 септември, сряда – т.е. явно след учредяването на обединението и три дни, откакто Чакъров подаде документите за тази коалиция, с присъединяване на ЗНС, в ЦИК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР