Днес знамето на българската свобода е в ръце на сегашните

...
Днес знамето на българската свобода е в ръце на сегашните
Коментари Харесай

Радев зове да веем знамето на българската свобода, а не да му се кланяме в музеите

Днес знамето на българската независимост е в ръце на сегашните генерации. От нашата воля зависи дали ще го веем високо, или ще му се кланяме единствено в музеите. Дали достолепието ще надмогне апатията или ще търсим разтуха единствено в подвизите на героите в учебниците по история. Това съобщи президентът Румен Радев в Калофер по случай Д еня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

По негови думи е алегорично, че в цялата година ни е отредена единствено една минута за почтено безмълвие, в която ясно можем да осъзнаем смисълът и силата на думите.

" Кой, в случай че не Ботев, знаеше цената на думите. Той потвърди, че в случай че човешкият дух е камбанария, то гласът е нейният звън " , уточни президентът.
 2 юни - Денят на Христо Ботев
2 юни - Денят на Христо Ботев

Този ден се празнува от 1901 година

Той акцентира, че гласът не ни е даден, с цел да мълчим, а с цел да се извисява, да гради и пробужда, както словото на Ботев е отекнало над цяла ера и през днешния ден продължава да звучи призивно.

Радев посочи, че точно с помощта на поета бунтовник и други национални деятели на към момента неродената България, дързостта и истината даже тогава са достигали до хората. Д нес мнозина избират да слугуват на лъжата, само че постоянно има и хора, за които истината коства повече от комфорта , безапелационен бе той.

По негови думи Ботев и неговите юнаци ще останат вечно знак на всички български родолюбци, живели и починали за Отечеството. Според президента те са доказателство, че нищо не е обречено, когато има хора с кураж и достолепие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР