Днес здравословното хранене е много модерно и все повече хора

...
Днес здравословното хранене е много модерно и все повече хора
Коментари Харесай

Храните, които имат изключително СТРАНЕН ефект върху човешкия мозък

Днес здравословното хранене е доста съвременно и от ден на ден хора са на мнение, че съумяват да отсеят „ положителните ” от „ неприятните ” храни. Това обаче не е толкоз елементарно, колкото наподобява. Някои храни, които считаме за потребни, могат да имат отрицателен резултат върху тялото, до момента в който други, сякаш нездравословни, оказват помощ на човешкия мозък да действа по-добре.

Днес ще разкрием пред вас кои са тези храни, имащи необичайно въздействие върху мозъка ни. Ето ги и тях:

Бял ориз

Повечето хора, които са на хранителни режими, включват в менюто си бял ориз. Те считат, че този артикул е извънредно потребен, само че това не е безусловно правилно. Истината е, че след консумирането му равнището на кръвната захар скача внезапно и това може да повлияе отрицателно на мозъка и нервната система.

Канела

Ето тази фалшификация е извънредно скъпа и можете напълно умерено да я добавяте към утринното си кафе или мляко. Освен, че ще придаде неизразим мирис, тя е способна да засилва мозъка. След приема й сме в положение да решаваме бързо задания, изискващи образна памет и бърза реакция.

Твърди сирена

Твърдите сирена не са чак толкоз потребни, за колкото ги смятате. В тях се съдържа тирамин, който се отделя при разграждането на протеина. Именно това вещество би могло да увеличи кръвното налягане и да провокира мигрена.

Печени картофи
 5 храни за мозъка, които безусловно да включите в диетата си 5 храни за мозъка, които безусловно да включите в диетата си
Яденето на питателна храна е от решаващо значение освен за тялото ви, само че и за мозъка ви. Това е храна за душата и мозъка. Здравословните...

Ако постоянно похапвате печени картофи, то можете да се чувствате късметлии. Освен, че са потребни и божествено вкусни, картофите съумяват да подобрят кръвоснабдяването на мозъка и той получава цялата му нужна сила.

Риба звук

Не се подвеждайте по това, че рибата звук е извънредно потребна. Да, тя има и позитивно деяние, в случай че я консумирате рационално. В случай, че прекалите с похапването на рибата звук, в тялото ще попадне прекалено много количество живак и това би могло да докара до проблеми с паметта.

Черен шоколад

Няма нищо неприятно в това понякога да похапвате черен шоколад. Макар, че е неразрешена храна, той подтиква мозъчните кафези и ни разрешава да взимаме верните решения.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР