Днес заседава Изпълнителното бюро на БСП, а във вторник -

...
Днес заседава Изпълнителното бюро на БСП, а във вторник -
Коментари Харесай

Изпълнителното бюро на БСП заседава за третия мандат

Днес заседава Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, а във вторник - Националният съвет на партията. Очаква се в идващите дни да стане ясно какво ще се случи с третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на този парламент.

" Има гледни точки, които са в поддръжка да остане държавното управление и полезността. Има и доста, които не са в тази поддръжка. Едно от нещата, които са в поддръжка на полезността на оставането на държавното управление е, че има десетки нерешени проблеми, които би трябвало доста незабавно да се вземат решение. А другото е несигурната позиция на настоящето в оставка и на бъдещото държавно управление, формирани в границите на това болшинство. Така че плюсовете и минусите са доста и би трябвало да се реши доста деликатно и отговорно ", разяснява Георги Гьоков - министър на труда и социланата политика в оставка.

Според вас допустимо ли е и и редно ли е да се държи мандатът до 15 август?

" Дали е редно не го дефинираме нито аз, нито вие, дефинира го Конституцията и тълкуването на Конституцията. Въпреки че има тълкувателно решение от преди 20-тина години и повече, вие виждате, че прецеденти в нарушаване на това решение на конституционно определение има образци доста в историята, а дали е допустимо - допустимо е, тъй като в действителност Конституцията има някаква празнина тъкмо в тази обстановка ", добави Гьоков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР