Днес започват експертизите на вещите лица за причината за пожара,

...
Днес започват експертизите на вещите лица за причината за пожара,
Коментари Харесай

Задълбочени експертизи за пожара в Рояк, министър Донев отива на мястото на трагедията

Днес стартират експертизите на движимостите лица за повода за пожара, провокирал нещастието в дома за възрастни хора в с.Рояк, община Дългопол. При него починаха девет души.

Очаква се вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев да дойде на мястото на нещастието, с цел да се осведоми за обстановката след пожара, съобщи БНР. Според кмета на Дългопол Георги Георгиев за 49-мата жители на дома, настанени в хотел в село Аспарухово, се поставят всички нужни грижи, те са в положително здраве и се разисква прехвърлянето на част от тях в дом във Варна. 
Пожар в старешки дом взе 9 жертви
Девет от жителите на дома за остарели хора в село Рояк, община Дългопол, са починали при зародил довечера пожар. Това заяви пред Б...

Според Георгиев първичната информация за още двама потърпевши не се е удостоверила. Днес не престават обстойните огледи и разпитите на очевидците, с цел да може оптимално бързо да се изяснят аргументите за пожара. Възможно е той да е бил провокиран от късо съединяване, защото е тръгнал от бойлерното помещение, където покривът е бил дървен.

Премиерът от страна на Министерство на вътрешните работи в този вид обществени институции за по-голяма сигурност. 

Президентът Румен Радев от своя страна изрази съболезнованията си към околните на починалите. " Дължим спокойни и почтени старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях би трябвало да бъде обезпечена в подобаваща и безвредна среда ", уточни той.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР