Днес започва свещеният за мюсюлманите Рамазан, който ще продължи 30

...
Днес започва свещеният за мюсюлманите Рамазан, който ще продължи 30
Коментари Харесай

Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан, Радев ще даде ифтар

Днес стартира свещеният за мюсюлманите Рамазан, който ще продължи 30 дни. Президентът Румен Радев ще бъде хазаин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на Рамазана. В събитието ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На вечерята са поканени представители на мюсюлманската и на останалите обичайни религиозни общности в България, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, както и общественици.

Рамадан е един от петте стълба на исляма. От изгрев до залез слънце те би трябвало да се въздържат от храна и вода през идващите 30 дни или до 9 април.

Рамазанът е считан за " блажен месец ", през който мюсюлманите имат опция да умножат положителните си каузи, проявявайки състрадание и съчувствие към по-бедните и нуждаещите се от помощ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави мюсюлманите при започване на Рамазан.

„ В началото на свещения месец Рамазан поисквам на всички другари мюсюлмани доста здраве и благополучие. Горд съм, че България постоянно е била образец за етническа приемливост и съгласие “, написа Борисов в обществената мрежа в понеделник заран.

Делян Пеевски също оправи приветствие при започване на свещения месец Рамазан.

„ Скъпи братя и сестри мюсюлмани, дано е цветущ свещеният месец Рамазан. Месецът на милосърдието и смирението, на опрощението и покаянието, на сплотеността и единството. Нека този месец бъде изпълнен със примирение, самообладание и разсъдък. Нека ни направи по-сплотени, по-всеотдайни, по-добри! Нека, с религия и воля, дружно с хората да работим за една мощна и съвременна европейска България. Пожелавам на всички вас и вашите фамилии здраве, благополучие, мир и благодат “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР