Днес започва програмата за отбелязване на традиционния събор на врачанското

...
Днес започва програмата за отбелязване на традиционния събор на врачанското
Коментари Харесай

Селановци посреща събора си с богата програма

Днес стартира програмата за отбелязване на обичайния събор на врачанското село Селановци. Кметството, читалището и двата спортни клуба в оряховскто село са подготвили поредност от културни и спортни прояви, които ще продължат до празника на селото - 14 октомври - Петковден. Програмата стартира със състезателен празник, а довечера ще има театрално зрелище, изясни ръководителят на локалното читалище "Самообразование " Петя Русинова.
"Срещи в сряда "- това е сценичен театър на монтанския спектакъл и трябваше да бъде в четвъртък, само че тъй като започваме в сряда, взехме решение, че "Срещи в сряда " е доста подобаваща режисура. На 11 октомври, четвъртък, за пръв път ще имаме шампионат по тенис на маса, от 13:30 часа, а вечерта имаме две събития. Стоян Николов-Торлака ще показа втората си книга "Иваил цар ". От 18 часа е разкриване на изложбата "Вдъхновени от живота ", добави дя
На 12 октомври, петък, ще бъде открит 13-ият Международен фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки ". Над 60 състава и самостоятелни участници ще се показват през двата фестивални дни, изясни Петя Русинова. На обичайния селановски събор ще прозвучи и нова ария, която домакините се надяват да се трансформира в химн на фестивала "Кукурузени усмивки ". Текстът и музиката са на Юлия Игнатова, някогашен учител в учебното заведение по изкуствата във Враца, която сега работи с надарените деца от Селановци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР