Днес започва мащабното книжно събитие Алея на книгата пред НДК

...
Днес започва мащабното книжно събитие Алея на книгата пред НДК
Коментари Харесай

Вдъхновяващи истории и магични илюстрации от изд. Дъбови листа

Днес стартира огромното книжно събитие Алея на книгата пред НДК и издателство „ Дъбови листа “ ви чака в шатра №34!

За пръв път пред аудитория ще бъде показана книжката „ Няма ми го панталона “! Всички, които са нетърпеливи да се срещнат онлайн с новата брошура, изпълнена с вълнуващите илюстрации на световноизвестния Кантен Гребан и поучителната история на Кристин Номан-Вилман, могат да го създадат от 5.09 до 11.09 в шатрата на издателството, която се намира на бул. Витоша.

Кантен Гребан, който стана любим на българската публика с илюстрациите към книгите „ Мама “ и „ Любов “ се завръща с най-новата си книга „ Няма ми го панталона “. Изданието на „ Дъбови листа “ излиза през септември и ще запознае дребните читатели с историята на Никоала – дребната коала, която се изправя пред нови за него провокации и страсти . Героят губи панталона си в съблекалнята на басейна и ще се наложи да впрегне изобретателността си, с цел да не бъде тайната му разкрита. Една история, която ще ни помогне по наличен метод да приказваме с дребните за въздействието, което погледа на другите може да има върху тях и по какъв начин да се оправят в сходни обстановки, само че също и за любовта, която постоянно побеждава.
Още за книжката ще откриете 

Великолепните илюстрации на белгиеца Кантен Гребан трансформират книгата в същинска находка за всяка детска библиотека . За написването на „ Няма ми го панталона “, носителят на премия Сент - Екзюпери за младежка литература е в креативен тандем с Кристин Номан-Вилмин. Родената в Лотарингия авторка стартира кариерата си като логопед. Кристин вижда, какъв брой потребно е четенето за децата и по какъв начин бързо те се оправят с проблемите и взема решение да стартира да споделя и на своите малчугани нечувани до тогава приказки. Когато научават за това, приятелите на Кристин я молят да показа и с техните деца някоя от тези истории. Така, тя от години към този момент споделя радостни, поучителни и авантюристичен приказки.

„ Тази книга ще е следващото украшение за нашето издателство, което има достойнството да издава книгите на Кантен Гребан в България. Приказните акварели придвижват дребни и огромни в един хубав свят, незабелязано ги учат на хармония, а историята е толкоз занимателна и поучителна, че бих я предложила за всяко дете, на което следва акомодация в детска ясла или градина, където занапред ще се изправя пред нови за него прекарвания като стеснение, потребност да се оправя в непредвидени обстановки и умеенето да бъде добър и правилен другар “ – показа Нуша Роянова от издателство „ Дъбови листа “.

„ Няма ми го панталона “ е преведена от френски от Габриела Кожухарова, с редактор Бела Чолакова и коректор Кристина Димитрова. Книгата  може да намерите в огромните книжарници, както и да поръчате с понижение до края на септември от уеб страницата на издателството. 

Търсачите на приказни светове ще намерят и други прелестни книжки на изд. „ Дъбови листа “ като:
„ Мама “„ Любов “„ Долината на изгубените секрети “„ Туут и Пъдъл “  Ще откриете книжните съкровища на издателството в шатра №34 на бул. „ Витоша “!
 Добави изложение
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР