Днес започва десетият ранкинг турнир по снукър за сезон 2022/23

...
Днес започва десетият ранкинг турнир по снукър за сезон 2022/23
Коментари Харесай

Започва един от малкото снукър турнири извън Великобритания

Днес стартира десетият ранкинг шампионат по снукър за сезон 2022/23 - Германския Мастърс - в една от най-големите зали, приемаща джентълменския спорт - “Темподром ” в Берлин.

Въпреки че нормално атмосферата в немската столица е неподражаема по брой и звук, тазгодишното издание на събитието позагуби от блясъка си след квалификациите, тъй като съвсем няма представители на топ 16 в международната класация. Естествено, осъдените китайски състезатели също ще пропуснат един от дребното шампионати в Континентална Европа.

Топ премията е 80 000 паунда, като Германският Мастърс е част от серията шампионати, чийто лидер в спонтанната класация ще получи тлъстия бонус от 150 000. В момента любимец за спомагателния чек е Марк Алън, който обаче няма да играе в Берлин, тъй като загуби квалификационния си мач.

За първи път през 2011 Германският Мастърс се организира в настоящия си тип в “Темподром ”, като единствените с повече от една купа са Джъд Тръмп и Марк Уилямс (по две), само че и те няма да играят тази година. Финалистите от предишния сезон Джао Синтонг и Ян Бингтао са част от осъдените китайци и надлежно също пропущат - през 2022-ра Синтонг разгроми сънародника си с 9:0 и подвигна купата.

В схемата тази година само Али Картър през 2013-та (финалист през 2017-а) и Кайрън Уилсън през 2019-а са печелили шампионата.

Само четирима от топ 16 са в схемата - Нийл Робъртсън (най-високо подложен като международен номер 5), Кайрън Уилсън, Джак Лисовски и Люка Бресел.

Мачовете в програмата на “Евроспорт ” стартират от 16 часа през днешния ден, а от 21 часа е вечерната сесия.

От 16 часа през днешния ден:

Тян Пънгфей - Антъни Макгил

Джак Лисовски - Джанг Анда

Елиот Слесор - Джо О’Конър

От 21 часа:

Кайрън Уилсън - Сам Крейги

Джими Уайт - Пънг Исонг

Фан Джънги - Сяо Гуодонг

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР