Днес започва делото по импийчмънт на бившият президент на САЩ

...
Днес започва делото по импийчмънт на бившият президент на САЩ
Коментари Харесай

Днес започва делото за импийчмънт на Тръмп

Днес стартира делото по импийчмънт на някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи БНР.

Процесът ще започва довечера с спор в Сената по отношение на неговата конституционна съобразност, последван от встъпителни причини на идващия ден.

Лидерът на демократичното болшинство в горната камара на Конгреса Чък Шумър и водачът на републиканското малцинство Мич Макконъл обявиха, че са се споразумели за рамката на процеса по импийчмънт на Тръмп.

По-рано Камарата на представителите отхвърли настояването, подадено от правния екип на някогашния американски президент Доналд Тръмп, целящо да бъде прекъсната процедурата по импийчмънт против него.

Междувременно управляващите на щата Джорджия започнаха публично следствие на опитите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да промени резултатите от президентските избори от 2020 година в щата, заяви Ройтерс.

Разследването почнало в резултат на телефонен диалог на 2 януари, в който Тръмп оказва напън на щатския секретар Брад Рафънспъргър да промени изборните резултати на основата на неистинни изказвания за изборна машинация, осведоми Българска телеграфна агенция.

Говорител на щатския секретар декларирал, че става дума за административно следствие за определяне на обстоятелствата и че всички по-нататъшни правни дейности ще бъдат оставени на основния прокурор.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР