Днес започва 31 то издание на Киномания в столицата. В

...
Днес започва 31 то издание на Киномания в столицата. В
Коментари Харесай

Безкрайната градина“ или Любовта като нещо още повече

Днес стартира 31 то издание на " Киномания " в столицата. В зала 1 на НДК огромното киносъбитие ще бъде намерено с дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев „ Безкрайната градина “.
По този мотив в студиото на „ Хоризонт “ гостува актрисата Елица Матева , която извършва във кино лентата ролята на необичайно момиче, затворено в собствен свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

Матева предложения слушателите да станат фенове на кино лентата и по този начин сами да разкрият загадката и смисъла на безкрайната градина, тъй като, по думите ѝ, това е нещо, което не може да бъде произнесено– едно вътрешно чувство, блян, към нещо, което, в случай че бъде произнесено с думи, може да стане тривиално:

Това не е една класическа любовна история. Става въпрос освен за сантиментална обич, а за любовта като нещо още повече, свръх – над това.

В кинотворбата, избрана от продуцента Мартичка Божилова като „ може би най нежния български филм “, взе участие и незабравимият български артист Никола Анастасов . За срещата си с него пред камерата Матева описа:

Това е последната му роля в киното. Аз имах единствено една сцена с Никола Анастасов, само че се виждахме и по време на процеса. Това е един човек с толкоз топло, детско лъчение. Адски прелестен, приветлив човек. Самото му наличие е наслаждение.

Още за вълшебното чувство по време на фотосите на красивата и нежна история, разказана във кино лентата и по какъв начин „ Безкрайната градина “ е задържала в България младата актриса Елица Матева, можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР