Днес започнахме нашия поход за възстановяване на справедливостта, за историята

...
Днес започнахме нашия поход за възстановяване на справедливостта, за историята
Коментари Харесай

БСП - София внесе жалбата срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия

Днес започнахме нашия поход за възобновяване на справедливостта, за историята и паметта, сподели водачът на столичните социалисти Иван Таков.

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " в СОС внесоха в Областната администрация през днешния ден жалбата против отчета на Демократична България за демонтирането на Паметника на Съветската войска. Заедно с нея те връчиха на заместник-областния шеф Дарина Николаева и молба за позволение за поправяне на счупената плоча на монумента.

" Днес започнахме нашия поход за възобновяване на справедливостта, за историята и паметта, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след срещата със заместник-областния шеф. - Оттук опциите са две. Областният шеф може да върне отчета на Демократична България за прегласуване от СОС. Ако тогава още веднъж бъде подсилен, ние ще се обърнем към съда. Областният шеф обаче може и да го разгласи за незабележим. В този случай тематиката завършва и остава единствено ние да възстановим счупената плоча. Разбира се, откакто получим позволение за това ".

Иван Таков добави, че дейното мероприятие на ГЕРБ-СДС в тази предизборна акция не е постигнало търсената цел. " Резултатът е тъкмо противоположното на мечтаното от тях. На сътрудниците от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет им се наложи да се унижат, ставайки гумен щемпел на една партия като Демократична България, чието политическо битие се осмисля единствено с борбата против един монумент ", разяснява Иван Таков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР