Днес започнаха строителните дейности за изграждането на Пречиствателна станция за

...
Днес започнаха строителните дейности за изграждането на Пречиствателна станция за
Коментари Харесай

Започна изграждането на Пречиствателна станция за отпадни води – Сандански! Това е най-големият одобрен инвестиционен проект за общината

Днес започнаха строителните действия за построяването на Пречиствателна станция за отпадни води – Сандански в местността „ Боруна “!

Символичната „ първа копка “ бе направена на терен от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, архиерейският наместник отец Георги Танчев и представител на компанията – реализатор.

Реализацията на огромния екологичен план ще реши един дълготраен проблем за филтриране на всички отпадъчни и канализационни води на град Сандански и село Поленица.

Завършената Пречиствателна станция за отпадни води – Сандански ще разполага със следните уреди: трафопост, входен портал и ограда, пречиствателен блок, обслужваща постройка, площадка и постройка към механичното ходило, помпена станция, изсушително поле, дизел генератор, паркинг за леки коли, площадкова инфраструктура и информационни площи.

Крайният период за осъществяване е 1000 календарни дни, като общата стойност на плана е в размер на 14 414 201,51 лева с Данък добавена стойност, което го прави най-големият утвърден капиталов план за община Сандански. Изпълнител на строително – монтажните действия е „ Обединение ПСОВ 21 “.

Чрез реализацията на значимия план и построяването на станцията, община Сандански ще покрие критериите за екологичните правила на отпадъчните води, което безспорно ще способства за по-чиста и благоустроена витална среда в района.

От друга страна, планът ще сътвори по-големи благоприятни условия за бъдещи вложения, свързани с техническата инфраструктура – реорганизация и замяна на мощно амортизираната водопроводна и канализационна мрежа в града ни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР