Днес започнаха строителните дейности по основния ремонт на най-голямото читалище

...
Днес започнаха строителните дейности по основния ремонт на най-голямото читалище
Коментари Харесай

Ремонтират най-голямото читалище в област Хасково

Днес започнаха строителните действия по главния ремонт на най-голямото читалище в Хасковска област - " Заря 1858 " в регионалния град, оповестиха от общинския пресцентър.

" Това е една от сградите-символи на Хасково. Затова се веселя, че успяхме да спечелим този план и да осъществим един наш ангажимент - да дадем нов образ и живот на най-старото читалище в Южна България “, сподели при стартирането на реновирането кметът Станислав Дечев, представен от пресцентъра.

Ще бъдат актуализирани всички зали, административни елементи, библиотеките, огромната зала ще бъде напълно ремонтирана и осъвременена. На покрива ще бъде конфигурирана фотоволтаична централа, която дружно с термопомпата, ще разреши съвсем 90 % енергийна самостоятелност на постройката на просветната институция, планува планът.

Неговата стойност е четири милиона лв. , отпуснати от държавния бюджет. Споразумението бе подписано през месец март тази година от Станислав Дечев и министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Андрей Цеков.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР