Днес започна ремонт на близо 12 км от път II-35

...
Днес започна ремонт на близо 12 км от път II-35
Коментари Харесай

Започва ремонт на 12 км от пътя Ловеч - Плевен

Днес стартира ремонт на близо 12 км от път II-35 Плевен – Ловеч, заяви организация " Пътна инфраструктура ". Срокът за осъществяване на обекта е 10 месеца.

Ремонтът се финансира по оперативната стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година и от националния бюджет. Второкласният път обезпечава най-кратката връзка сред двата регионални града и е съществена пътна връзка към фериботния комплекс Никопол - Турну Мъгуреле на Дунав.Със средства от Европейски Съюз ще се ремонтират общо към 30 км от второкласния път II-35 Плевен - Ловеч - Троян.
През предишния програмен интервал посредством оперативната стратегия бяха ремонтирани 10 км на територията на област Ловеч в сектора сред Троян и Кърнаре.

По същата стратегия следва да се обновят още 9 км в Ловешко, за които сега се организира тръжна процедура за избор на реализатор.
Шефът на пътната организация Дончо Атанасов заяви, че подготовката на техническия план на автомагистрала " Хемус " в сектора от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч върви доста добре. Той повтори, че задачата е през втората половина на 2018 година да стартират тръжните процедури за избор на реализатори и до 2-3 години автомагистралата да стигне до Плевен и Ловеч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР