Днес започна процедурата за обслужване на 13 от линиите на

...
Днес започна процедурата за обслужване на 13 от линиите на
Коментари Харесай

Над 100 нови автобуса ще се движат от месец март в Пловдив

Днес стартира процедурата за обслужване на 13 от линиите на градския превоз, откакто договорите на досегашните компании завършиха предходната година. Вече са импортирани документите за присъединяване в състезанието на консорциум от няколко компании. Едно от изискванията на общината към новия реализатор на услугата е той да разполага с нови рейсове, отговарящи на всички модерни условия.

Конкурсът за част от линиите на пловдивския градски превоз ще докара до дефинитивно възобновяване на автобусния парк, който ще наброява общо над 250 коли. Така ще могат да работят обикновено и електронните табла, които досега отчитаха само придвижването на рейсовете, отговарящи на условията и снабдени с нужните устройства, съобщи кметът Иван Тотев .

На първи февруари ще проработи нова автобусна линия, която ще обслужва северната индустриална зона до село Радиново, а до 15 февруари ще се разкрият нови линии до индустриалната зона в Жилищен регион „ Тракия “ и до квартал „ Остромила “. Започва също процедура за откриване на нова линия на градския превоз с начална спирка ЖП гара Пловдив и с последна – Летището, което към този момент е с потенциал близо 200 000 души на година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР