Днес започна поставянето на 27 камери за видеонаблюдение на десет

...
Днес започна поставянето на 27 камери за видеонаблюдение на десет
Коментари Харесай

Днес започна поставянето на 27 камери за видеонаблюдение в село Лозен

Днес стартира слагането на 27 камери за видеонаблюдение на 10 точки в село Лозен. Две от тях ще разчитат и регистрационни номера на коли, заяви през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя, кметът на селото Георги Младенов и шефът на Дирекция " Сигурност " към Столичната община Кристина Лазарова участваха на монтирането на оборудванията.

Сигналът от камерите отива в Центъра за видеонаблюдение на Столичната община и от Столична дирекция на вътрешните работи, тъй като системата е интегрирана, сподели кметът Фандъкова. Тя уточни, че вложенията в сигурност са извънредно значими, като най-ефективният метод е построяването на видеонаблюдение. Фандъкова напомни, че Столичната община построи най-съвременния съвременен център за видеонаблюдение и интегрирана система взаимно с Министерство на вътрешните работи, с помощта на което има директна връзка сред системите на общината и на Столична дирекция на вътрешните работи.

В София има над 3600 камери, от тях към 2000 са в учебни заведения и детски градини, останалите са в пространства в паркове, градини, пешеходни зони, заяви Фандъкова. Камерите работят като предварителна защита, понижават похищенията и закононарушенията и оказват помощ за бързото определяне на нарушителите. Над 700 записа на година се подават на Министерство на вътрешните работи от камерите на Столичната община, осведоми кметът на София. Ефектът е доста сериозен, по тази причина вложенията си костват, сподели тя.

Село Лозен, най-голямото в България, е седмото обитаемо място или квартал на територията на Столичната община, в който построяваме система за видеонаблюдение, сподели столичният кмет. Сред тях са кварталите " Димитър Миленков ", " Абдовица ", " Горна баня ", " Орландовци ", " Красна поляна ".

Проектът в село Лозен бе осъществен с помощта на напъните на Сдружение " Развитие на Лозен ", което обезпечи от бизнеса и жители 100 хил.лв., останалите 150 хил.лв. са предоставени от Столичната община, осведоми кметът Фандъкова и акцентира, че село Лозен е образец за партньорство с гражданските организации. 

Пламен Цеков от сдружението за Лозен сподели, че самодейността се е зародила преди няколко години, тъй като той и сподвижниците му имат вяра, че благодарение на технологиите доста по-лесно и качествено може да се подсигури сигурността в Лозен. Инициирахме полемика в селото, с частни донори закупихме камерите и ги дарихме на общината, изясни Цеков. Той осведоми, че сдружението възнамерява да разшири системата за видеонаблюдение в селото. Имаме потребност от повече спортни площадки, усъвършенствания на екопътеките, на улиците, публичната инфраструктура. Много от плановете сдружението желае да ги осъществя със лични средства, само че би трябвало да е законно, сподели Пламен Цеков.

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска заяви, че в село Лозен следва създаване на параклис, откакто Столичната община влага в реставрацията и обновяването на църквата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР