Днес заместник-министър Красимир Ципов се срещна и разговаря с Кристина

...
Днес заместник-министър Красимир Ципов се срещна и разговаря с Кристина
Коментари Харесай

МВР прилага наръчник за превенция на антисемитизма

Днес заместник-министър Красимир Ципов се срещна и беседва с Кристина Финч, началник на отдел в Бюрото на Организацията за сигурност и съдействие в Европа-ОССЕ за демократични институции и права на индивида.

В рамките на разговора беше разисквано практическото приложение за България на наръчника на ОССЕ - " Разбиране и предварителна защита на антисемитските закононарушения от ненавист и отговор на потребностите във връзка с сигурността на еврейските общности " . Наръчникът е част от ограниченията в тригодишен план на ОССЕ, за предварителна защита и противопоставяне на антисемитизма като опасност за сигурността.

Заместник-министър Ципов акцентира, че България е толерантна страна и има дългогодишни обичаи , свързани с мирното взаимно битие на разнообразни общности . Всички български институции, и особено Министерство на вътрешните работи, поддържат самодейността за практическо използване на наръчника в България.

Правоохранителните органи са бдителни към всевъзможни прояви на дискриминация и антисемитизъм. Ципов уточни, че взаимоотношението с еврейската общественост при планирането на ограничения за сигурност е на доста положително ниво. Провеждат се и редица образования за повишение на квалификацията на чиновниците за предварителна защита и противопоставяне на закононарушения от ненавист.

България е една от първите държави-членки на Европейски Съюз, която се ангажира в процеса на адаптиране и практическо използване на наръчника , съобщи госпожа Финч. Тя показа, че на основата на резултатите от проучвателната задача на ОССЕ ще бъде направен приспособен справочник, който ще подкрепи активността на правоохранителните органи в България.

По време на диалозите беше изразено и взаимно единодушие за задълбочаване на откритото високо равнище на взаимоотношение сред ОССЕ и Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР