Днес зам.-министърът на културата Марина Василева проведе среща с Дарин

...
Днес зам.-министърът на културата Марина Василева проведе среща с Дарин
Коментари Харесай

Министерството на културата обмисля създаването на Център за куклено изкуство

Днес зам.-министърът на културата Марина Василева организира среща с Дарин Петков, шеф на Държавния куклен спектакъл в Стара Загора, Явор Панев, проектант, и Цвета Йоцова, правист. На срещата участва и основният секретар на Министерството Тодор Керанов. В диалога бяха разисквани опциите за поддръжка от страна на Министерството на културата за провеждането на интернационален архитектурен конкурс за основаване на Център за пробно куклено изкуство в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата. 

" За късия небосвод, който имам като заместник-министър на културата, желая да оказа помощ да се случват хубави и потребни неща за театрално - художествените изкуства в България. Вашата концепция има сериозен капацитет и имате моята поддръжка ", съобщи зам.-министър Василева.

" Основната цел на срещата е да получим от Министерството на културата координиране за това, което желаеме да създадем, като Държавен куклен спектакъл. Ако планът бъде сбъднат, Центърът ще се трансформира в духовно средище за целия град. На 30 март 2023 година ще обявим публично плана, а на 17 юли ще бъдат оповестени резултатите ", обясни концепцията Дарин Петков.

Организаторите на състезанието заявиха, че той ще бъде извършен по допустимо най-прозрачния метод, като за тази цел участниците ще бъдат анонимни, а журито ще бъде публично оповестено.

От Държавния куклен спектакъл в Стара Загора имат намерение да поканят за присъединяване в състезанието архитекти от целия свят, които да се включат в основаването на Център за пробно куклено изкуство. Конкурсът цели да бъде определен най-вдъхновеният, и в това време най-подходящ

план за нов център, който ще добави дейностите и функционалностите на към този момент съществуващата постройка на кукления спектакъл в Стара Загора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР