Днес зам.-кметът инж. Стоян Димитров даде официален старт на ремонта

...
Днес зам.-кметът инж. Стоян Димитров даде официален старт на ремонта
Коментари Харесай

Зам.-кметът инж. Стоян Димитров даде официален старт на още един дългоочакван ремонт в Асеновград

Днес зам.-кметът инж. Стоян Димитров даде формален старт на ремонта на по този начин наречения тунел до пощата в Асеновград. Той показа: " Предстои главен ремонт на структурата на подлеза. Към момента на структурата има много елементи, които са компрометирани. Необходимо е първо да се демонтира остарелия таван, да се почисти структурата и да бъде обработена по съответния метод, тъй че да се обезпечи нейната здравина в годините. Най-големия проблем е от страната на пощата, където има градивни детайли, които са много обрушени и проектанта на обекта ни е предписал какво тъкмо би трябвало да осъществим ".
 
Изпълнителят спечелил публичната поръчка, стартира работа от през днешния ден, означи инж. Димитров. " Умоляваме жителите, които са си паркирали колите в този регион да ги отстранен по най-бързия метод, с цел да не стопират процеса по ремонта. На първо време ще бъде затворен тротоара с едното платно, в посока от EVN към кръговото кръстовище на ул. " Цар Иван Асен II " с ул. " Христо Ботев ", за един ден ще спрем придвижването в това платно, с цел да може да се смъкна металната структура и тавана, за което ще уведомим обществото авансово  и надлежно поетапно, според утвърдените планове ще стартираме затваряне на пътното платно, тъй че няма да се пречи на придвижването, постоянно ще има придвижване в едното платно и в същото време ще се извършва и ремонта. Тротоарът в тази си част ще бъде на 100 % затворен, до момента в който завърши ремонта, тъй като главните действия са тъкмо в тази част на подлеза ", добави той.
 
 Тунелът до пощата в Асеновград Тунелът до пощата в Асеновград Източник: Община Асеновград
След като завърши ремонта на структурата, следва да се сложи напълно ново осветяване на подлеза съобразено със актуалните условия. За момента община Асеновград е отделила 125 хиляди лева за тази година, надяваме се с приемането на новия бюджет да осигурим и идващия транш, който е нужен за довършването на обекта. Смятаме, че с тези пари главният проблем, който се намира над този тротоар, там където е към пощата, колоните и гредите, които са копрометирани ще могат да бъдат преведени в естествен тип и да се обезпечи якостта на структурата. Първата част на ремонта е към 25 календарни дни, акцентира зам.-кметът на община Асеновград. 
 
Целта на този дълго чакан ремонт е да усъвършенства положението на по този начин наречения " тунел " под III площадно равнище в центъра на Асеновград. Проектът е с название: " Обновяване на носещата структура на част от централната зона към площад " Академик Николай Хайтов ", заключена сред улица " Цар Иван Асен II ", улица " Раковска " и Градска библиотека - стълбище, град Асеновград ". Основните действия, които ще бъдат осъществени, са: възобновяване на носещата структура на стълбите до пощата; ремонт на окачен таван (метална конструкция), инсталиран в зоната на подлеза/тунела; обработка на таванската повърхнина със профилиран материал за отбрана на армировката от корозия; нанасяне на финишно покритие на обработените повърхности.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР