Днес за първи път в съда в Скопие бе разпитан

...
Днес за първи път в съда в Скопие бе разпитан
Коментари Харесай

Разследван олигарх: Българи ме посъветваха да дам белязани пари

Днес за първи път в съда в Скопие бе разпитан македонският олигарх Орце Камчев по делото “Рекет”. Аферата избухна напролет на тази година след подаване на сигнал в прокуратурата от страна на премиера Зоран Заев. Камчев твърди, че е бил рекетиран от страна на шоумена Боян Йовановски, по-известен като Боки 13 и от към този момент някогашната ръководителка на Специалната прокуратура Катица Янева. Йовановски е в ареста, а Янева, която също бе в пандиза, сега е с мярка “домашен арест”, съобщи организация БГНЕС.

Пред съда Камчев съобщи, че делото “Империя”, в което той е обвинен “е било изфабрикувано през август 2018 г.” “На няколко пъти Йовановски ми оферираше най-различни бизнес планове, в това число и за създаване на домове за пенсионери на стойност от 4 млн. евро. Междувременно заплатих 180 000 евро за реклама в малкия екран на Боки 13”, описа Камчев и заяви, че Йовановски му е изпращал “снимки, на които е той, дружно с Катица Янева”.

„ След това аз се съветвах с другари от България, които ме посъветваха да дам пари на Боки 13, само че те да бъдат белязани и да направя запис”, сподели още Камчев и разясни, че за това е уведомил и шефа на Агенцията по контраразузнаване /УБК/, че е предал парите в чанта “Louis Vuitton”. Директорът го посъветвал да резервира харддисковете от записа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР