Днес Южният парк отново ще се превърне в сцена на

...
Днес Южният парк отново ще се превърне в сцена на
Коментари Харесай

Купа "София" събира почитателите на конния спорт в Южния парк

Днес Южният парк още веднъж ще се трансформира в сцена на съревнование по конна езда. Турнирът купа " София " ще се организира за втора поредна година, като началото е в 11 ч. на огромната поляна.

Турнирът цели да приближи спорта до хората в позната градска среда. Купа " София " е основана по модела на надпревари, които обичайно се организират в центъра на Виена, Берлин, Лондон, Париж.

Събитието е гратис, като всички гости ще имат опция да се качат на пони или кон,
водени от квалифицирани инструктори.

Денят стартира с проява на уестърн езда, като до момента такава стратегия не е представяна на шампионат в България. Впоследствие ще се организира съревнование по прескачане на трудности за деца, трениращи в конна база " Ниеса ".

Фотогалерия: Изкуството да обяздиш кон >

След това демонстрацията по обездка ще покаже най-изящните придвижвания, които владеят конете и синхронът сред кон и ездач. Програмата ще изпълнят Райко Гануков - балкански и нееднократен републикански първенец, и неговата ученичка Мирела Райкова, която е вицебалкански и държавен първенец.

Във връчването на премиите ще се включат трима състезатели на конна база " Ниеса ", които са взели присъединяване в международните игри за хора с интелектуални усложнения " Спешъл олимпикс " в Абу Даби тази година.

Програмата:

11.30 ч. - начало и проява на уестърн езда
12.00 ч. - съревнование по прескачане на трудности за деца
12.45 ч. - проява на дисциплината " Обездка "
13.00 ч. - паркур с височина на трудностите до 140см, в който ще вземат присъединяване най-изявените български състезатели
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР