Днес ясно се вижда, че първоначалният недостиг на дронове -

...
Днес ясно се вижда, че първоначалният недостиг на дронове -
Коментари Харесай

Дроновете могат да променят правилата на играта за руската армия

Днес ясно се вижда, че първичният дефицит на дронове - камикадзе в съветската войска е изцяло обезщетен.

Операторите на " шахидо-герани " означават, че дронът се изстрелва неусетно, мобилен е, няма топлинна диря, на ниска цена консуматив, носещ 50 кг тротил, който има опция да доближи задачата посредством GPS и да извърши пътьом в допълнение разузнаване на цели.

Добре известни са успеваемостта и сериозните последици от всеобщите набези на „ герани ” и „ ланцети ” по обектите в Харков, Николаев, Запорожие, въз основата в Очаково, по щаба на оперативното командване „ Юг ” в пристанището на Одеса.

Очевидно командването приема и рецензии към логиката на потребление на безпилотни самолети: в допълнение към разбиването на " местоположения, цехове и работилници ", е належащо да се стартира натоварен лов и очистване на рискови артилерийски системи на НАТО, средства за противовъздушна защита, екипажи, тилови колони, ешелони. Вече се виждат позитивни образци за такова приложение.

Разбира се, въоръжените сили на Украйна се пробват да настояват, че опасността от потребление на „ герани “ е минимална и доблестните украински бранители ги смъкват с десетки, че украинската Противовъздушна отбрана смъква дроновете - камикадзе два пъти по-често, в сравнение с те доближават до задачата, а и провалите след ударите на БЛА не са сериозни.

„ Продължаваме да учим тяхната тактичност, само че към този момент имаме избрани резултати. По-специално, в случай че приказваме за събаряне и реализиране на задачите, то съотношението е два пъти повече в интерес на свалянето. Това, макар обстоятелството, че те са сложни за установяване от противовъздушната защита, те летят задоволително ниско, само че задоволително шумно... За това се назовават " мотопеди ", те ви уведомяват и можете да реагирате на тях. Вече са сваляни и със стрелково оръжие и картечници “, похвали се на 30 септември Наталия Гуменюк, шеф на пресцентъра на взаимния координационен щаб на Силите за защита „ Юг “ на Украйна.

Олексий Громов, заместник-началник на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, сподели оня ден, че съветските войски са употребявали 86 ирански дрона против Украйна - 60% от тях са били унищожени от украинските войски.

Съединените щати също започнаха да поддържат митовете за слабата успеваемост на " шахидо-гераните ". На 1 октомври заместник-министърът на Пентагона по въпросите на политиката Саша Бейкър сподели, че иранските дронове не обезпечават на Русия софтуерно преимущество във войната против Украйна, те „ се показаха на бойното поле по-лошо от предстоящото “ и претърпяха „ многочислени повреди “.

Междувременно, до момента в който дроновете се афишират за „ мотопеди, които се смъкват на партиди “, се случват странни неща. Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, упрекна Иран, че поддържа убийството на украинци посредством доставка на дронове. Украинското външно министерство се нахвърли жестоко върху Техеран и лиши от акредитация иранския дипломат в Киев.

Съгласно известията в обществените медии, редица ирански студенти са изгонвани и депортирани от Украйна като възмездие към страната им за доставката на Шахид-ите.

Тогава украинският дипломат във Англия Вадим Пристайко съобщи, че иранските дронове стават „ доста рискови “ за Украйна. И в този момент, след „ одесския удар “, Politico разгласява публикацията „ Огромен проблем: Иранските дронове съставляват нова опасност за Украйна “, където признава опустошителните резултати от потреблението на БПЛА от руснаците.

Изданието цитира думите на сержанта от Въоръжените сили на Украйна Андриана Арехта, която удостоверява бойните качества на безпилотните самолети, дребните им размери, дребната височина на полета и невидимостта им за радарите.

Васеушницата описа, че е допустимо да ги смъкват със зенитни ракети „ Стингър “, само че единствено денем, защото оръжията, предоставени от американците, не са оборудвани със система за нощно виждане. „ Много съм изтощена да изгубвам другари “, цитира думите й „ Политико “. - Понякога просто пиша: " Честит рожден ден! " във Фейсбук и в отговор: „ Той умря “.

Американците признават, че иранските дронове също са доста потребни в битката с пикапите, новата тактическа мобилна техника на въоръжените сили на Украйна, и заключават, че дроновете могат да трансформират играта в интерес на руснаците.

Друго самопризнание за триумфа на иранските дронове беше апелът на Киев към Запада за доставка на нови партиди дронове за въоръжените сили на Украйна, както и системи за битка с дронове. Появи се видеозапис на бойното потребление на дребния разследващ БЛА FlyEye, създаден от полската компания WB Electronics, Пентагонът афишира изпращането на дронове Switchblade 600 на стойност 2,2 милиона $.

Онзи ден Михаил Подоляк сподели: „ Ние търсим ефикасни разновидности за битка с иранските БПЛА... Наистина желаеме Израел и Съединените щати да работят по иранския случай, тъй че съучастието на Иран в убийството на украинци да не бъде сменено с въпроса за по този начин нареченото иранско нуклеарно съглашение.

След това се появи осведомително приключване от посланика на Украйна в Израел Корнийчук, утвърждаващо за сякаш почналото снабдяване на съоръжение за битка с дронове от Съединени американски щати и Израел. Times of Israel написа, че израелска компания ще доставя антидронове през Полша.

А на 30 септември украинските медии написаха, че няккакви фондове и ИТ общностите към този момент са закупили и трансферирали на въоръжените сили на Украйна антидроновата система SKY CTRL, която „ открива всевъзможни летящи обекти в радиус от 10 км, заглушава ги и отклонява от курса вражеските дронове, да вземем за пример, съветския „ Орлан “.

Надяваме се, че руснаците също ще попълнят армията от безпилотни самолети и батальони от антидронове.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР