Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна

...
Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна
Коментари Харесай

Wizz Air ще лети от София до Атина от пролетта

Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, разгласи нов маршрут от България. С ежедневни полети, започващи на 25 март 2018 година, най-новата линия на Wizz Air ще свърже София със столицата на Гърция, Атина. Местата по маршрута са към този момент в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или посредством мобилното приложение WIZZ на цени от 9,99 EUR/19,99 лева.*, което включва безвъзмезден ръчен багаж с оптимални размери до 55x40x23 см.

След неотдавнашното прибавяне на маршрутите Ница, Лисабон и Малага към софийската си мрежа, Атина към този момент е четвъртата подред дестинация, с която Wizz Air ще свърже българската столица от март 2018 година посредством нискотарифни полети.

Атина е столицата и най-големият град на Гърция. Като люлка на западната цивилизация и европейска историческа столица, градът се гордее с богато културно завещание и в същото време е известна и атрактивна дестинация с съвременно лъчение, привличаща туристи целогодишно.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005 година От тогава насам самолетната компания се утвърди като пазарен водач в страната и е превозила над 10 милиона пасажери от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, като непрестанно уголемява активността си.

Днес Wizz Air има осем самолета в България, седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 чиновници, насочени към клиента. През първите девет месеца на 2017 година над 1,8 милиона пасажери са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 41% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. С обширната си мрежа през 2017 година самолетната компания поддържа косвено повече от 1300** работни места в обвързваните с нея промишлености.

След анонсирането на най-новия си маршрут до Атина, Wizz Air към този момент предлага 42 дестинации от трите български летища.

Габор Васархели, Мениджър корпоративни връзки в Wizz Air, сподели: „ След неотдавнашното оповестяване на маршрутите Ница, Лисабон и Малага, имаме удоволствието да прибавим още една слънчева дестинация към нашата непрекъснато растяща софийска мрежа. Нискотарифните полети на Wizz Air ще свържат София с Атина и ние сме уверени, че за клиентите ни ще е забавно да посетят историческата столица на Европа, която предлага несравнимо културно прекарване на своите посетители. Приканваме клиентите ни да се възползват от нашите най-ниски цени в този момент на wizzair.com. “

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа. Тя обслужва флотилия от 86 самолета Airbus A320 и Airbus A321 и предлага над 550 направления от 28 бази, свързващи 144 дестинации в 43 страни. В Wizz Air екип от почти 3300 авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air желания избор на 23,8 милиона пасажери Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в показателите FTSE 250 и FTSE All-Share.

Wizz Air е записана в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Оперативен одит за сигурност (IOSA), световният пример за самопризнание за сигурност на въздушния превоз. През 2016 година компанията бе оповестена за Авиолиния с най-хубаво съответствие сред цена и качество от редакторите на Air Transport World, едно от водещите списания, отдадени на бранша, както и Нискотарифна компания на годината от Центъра за авиация (CAPA), водещ снабдител на самостоятелна информация в региона на авиацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР