Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад,

...
Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад,
Коментари Харесай

Съществено застудяване днес и утре

Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите на всички места ще се намалят. Максималните ще са сред 3° и 8°, в югоизточните региони - малко по-високи. На места, основно в Източна България, ще превали слаб дъжд, а в западните планински региони и Предбалкана, с понижението на температурите – слаб сняг. От северозапад валежите бързо ще спрат, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее.

По Черноморието ще е облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 10°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 1-2 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 4°.

През нощта преваляванията на всички места ще спрат, а облачността над множеството региони ще намалее до ясно време. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Минимални температури - сред минус 3° и 2°, в София - към минус 4°. Утре вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува по-студен въздух. Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максимални температури - сред 1° и 6°, в София - към 0°, само че вятърът ще основава чувство за още по-студено време.

В сряда вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от северозапад. Ще има променлива облачност, не са изключени изолирани слаби валежи от сняг. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 5° и 10°. В четвъртък и петък времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Затоплянето ще продължи. В събота облачността ще се усили, а по здрач и през нощта против неделя от запад ще стартират превалявания от дъжд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР