Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на

...
Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на
Коментари Харесай

Предимно облачно и валежи в първия ден от уикенда

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на деня и в югоизточните региони от страната. Ще бъде сдържан, в Дунавската низина, а през нощта и в Североизточна България - мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, основно в югоизточните региони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще стартира да се раздира и понижава. Към 14 часа температурите ще бъдат от 12°-13° в Северозападна България и Софийско до 20° в Горнотракийската равнина.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца, само че след обяд ще стартира да се покачва.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, където е допустимо да прегърми. Ще духа сдържан, по Южното Черноморие - краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Към края на деня вятърът ще се ориентира от запад, през нощта - от северозапад, по северното крайбрежие ще е мощен, и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала

В планините ще духа сдържан и мощен западен, след обяд северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, само че след обяд с понижението на температурите границата сред дъжд и сняг ще се намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР