Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е

...
Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е
Коментари Харесай

Студ и сняг сковават страната днес

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан до мощен, а с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите, още преди обяд във високите полета на Западна България, а по-късно денем и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка.Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.
През нощта против вторник в северозападната половина от страната ще продължи да превалява сняг, в югоизточната - дъжд, само че преваляванията ще отслабнат и ще стартират да стопират. Температурите ще са без значителен дневен ход и минималните ще са сред минус 1° и 4°, малко по високи в югоизточните региони. Максималните ще са от 1 – 3° на доста места в Западна България до 7 – 13° в Югоизточна.Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, след обяд обилни. Максимални температури на въздуха: 12°-14°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца.
Над планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг. В масивите от западната половина от страната преваляванията ще са обилни. Ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен до плевел вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 1°, на 2000 метра – към минус 3°.Във вторник към момента тук-там, основно в северозападната половина, ще превалява сняг, само че към този момент слаб, а до края на деня преваляванията на всички места ще спрат. През нощта против сряда облачността ще се раздра, а вятърът ще отслабне. В сряда сутринта ще е студено, с негативни минимални температури, достигащи тук-там до минус 5°, минус 7°. През деня ще има раздрана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-чувствително в Източна България и покачването на температурите ще продължи. Ще доминира облачно време, тук-там ще има и слаби валежи от дъжд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР