Днес всяко дете разполага с мобилен телефон или таблет, а

...
Днес всяко дете разполага с мобилен телефон или таблет, а
Коментари Харесай

Пет любими игри на децата, когато още нямаше компютри

Днес всяко дете разполага с мобилен телефон или таблет, а фокусът на днешните игри и занимания от действителен е стана виртуален. Но има доста забавни игри от предишното, на които децата от другите страни по света са играли, преди днешната епоха на мобилните устройства. Ето 5 игри от предишното:

Народна топка

Тази игра се играе на открито и е била обичана на децата в предишното.

Тя е доста лесна и занимателна. Децата се разделят на два тима. Всеки тим избира собствен консул и заема авансово конкретизираната половина от игралното поле. Капитаните (консулите) застават зад крайната линия на противниковото поле за игра.

При сигнал за започване на играта капитанът (консулът) на тима подава топката на своите съотборници от полето за игра или се пробва да улучи противникови играчи, които бягат свободно из своето поле.

Улученият с топката състезател излиза от полето за игра. Играта продължава, до момента в който не бъдат изкарани от полето всички противникови играчи.

Ръчички, ръчички

Тази игра в предишното е била доста известна в Русия, както и у нас.

Едно дете държи предмет в ръцете си, а всички останали чакат да го получат с протегнати ръце. Само че детето го пуска в ръката на определено от него дете, а другите би трябвало да познаят кой държи предмета.-->

Кой ще получи подаръка?

Тази игра е била известна в Скандинавските страни и в Америка. Родител опакова нещо дребно в доста хартии, до момента в който подаръкът стане голям. Децата се подреждат в кръг и всяко маха по една от опаковките. Получава го детето, което е махнало последната опаковка. Целта на тази игра е била родителите да научат децата си да споделят.

Магаре

Тази игра се играе от пораснали момчета и е известна с разнообразни имена по света. У нас е известна като „ магаре “. Момчетата се катерят едно върху друго, до момента в който най-после всички паднат долу.

Криеница

Една от най-любимите игри на децата в предишното е била криеницата. Едно от децата си затваря очите и брои до 100, до момента в който другите се крият. След това стартира да ги търси, а всяко дете, което е намерено, отпада от играта.
 деца ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР