Днес всички вериги в Пловдив работят, като единствената разлика от

...
Днес всички вериги в Пловдив работят, като единствената разлика от
Коментари Харесай

Потресаваща безотговорност: Пловдивчани се наредиха на опашка за хладилници

Днес всички вериги в Пловдив работят, като единствената разлика от петък е, че личният състав им е с маски. Някои от чиновниците са ги поставили, други си ги носят като шалчета.

Не може да се каже, че в магазините има тълпи от хора, само че пък все се намират 40-50 индивида, които са решили, че в този момент е моментът да си купят нов тв приемник или ледник. В последна сметка, все някъде би трябвало да приберат вчерашните покупки, написа "Трафик ".

Колкото до притежателите на веригите – явно са пропуснали изказването на генерала.

Голямо скупчване на хора, съгласно очевидци, е имало рано сутринта на борсата в Първенец. „ Беше като Кербала. На нас война не ни трябва”, разяснява притежател на квартален магазин, който отишъл за стока.

Хранителните супермаркети и аптеките извършват условието да пазарят по едно и също време повече от 50 души и мнозина изчакваха търпеливо извън на дъжда. Появи се остарелият знак на социализма – опашката!

В последна сметка дали можем да минимизираме вредите от болестта зависи напълно от нас и нашето държание. За страдание даже по-голямата част от жителите да осъзнават този факт, тези които го неглижират могат да нанесат големи вреди.

Мерките, за които упорства ген. Мутафчийски не са инцидентни. Той и щабът му към този момент могат да употребяват емпиричния опит на „ лидерите” на болестта.

Едно просто съпоставяне демонстрира, за какво би трябвало да си стоим в къщи и да съблюдаваме обществена отдалеченост.

23 февруари, Италия : Заразени 132, 26 от тях в сериозно положение. Италианските управляващи афишират частични ограничения.

15 март, Италия: Заразени 21 157, умряли 1 441. В сериозно положение – 1518. Обявено е изключително състояние, затворено е всичко без хранителни магазини, аптеки и банки.

България разгласи драконовските ограничения на надалеч по-ранен стадий. Но в случай че не се съблюдават - резултатът след 20 дни ще е подобен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР