Днес всички ще видим, че правителството ще падне. То днес

...
Днес всички ще видим, че правителството ще падне. То днес
Коментари Харесай

Деси Атанасова: Днес всички ще видим, че правителството ще падне

Днес всички ще забележим, че държавното управление ще падне. То през днешния ден падна три пъти, разяснява Десислава Атанасова от  ГЕРБ, визирайки трите опита да се събере кворум в Народното събрание сутринта, с цел да се състои съвещание на депутатите. 

Правителството ще падне за четвърти и пети път, в случай че има прегласуване тази вечер на решението за вота, разяснява още тя. 

Атанасова напомни, че конституционното болшинство за кворум е ангажимент на ръководещите. По думите й през днешния ден се е видяло, че управлящото болшинство на " Продължаваме Промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " нямат повече от 110 гласа.

" Ние управлявахме и в продължение на месеци тогавашната съпротива в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записаха в зала, тогава не сме винили никого ", уточни Атанасова.

По думите й точно ГЕРБ е силата, която е прекратила парламентарното номадство с промени в правилника през 2009 година и е забранила гласуването с непознати карти.

" Вотът на съмнение е конституционна процедура. Седем пъти Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи са внасяли избор на съмнение към държавни управления на Бойко Борисов. В този смисъл ние в никакъв случай не сме търгували, купували народни представители ", разяснява Атанасова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя още веднъж акцентира, че всевъзможни приказки за ново парламентарно болшинство са безусловно несериозни.

Колегата й Любен Дилов разяснява, че депутатите от ГЕРБ-СДС не са длъжни да крепят кворума на ръководещите. Той изрази мнение, че това е най-лошият парламент за времето от началото на демокрацията и уточни, че не си спомня да е имало подобен, в който опозицията да няма ръководител на комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР