Днес всички искаме всичко да е по-бързо, по-добре и по-удобно.

...
Днес всички искаме всичко да е по-бързо, по-добре и по-удобно.
Коментари Харесай

Все повече хора страдат от сексуална анорексия

Днес всички желаеме всичко да е по-бързо, по-добре и по-удобно. Резултатът - повече самотни хора. Учените назовават ​​това събитие „ полова анорексия “.
Когато половото предпочитание е изгубено в една връзка, доста двойки упрекват събитията: стрес, работа, липса на време, деца и по този начин нататък. Очевидно е и е обикновено, че виновността първо се търси на открито, а не в нас.
А повода най-често е тъкмо в личния ни метод на мислене - просто упованията ни са прекомерно високи. Като предписание ние подсъзнателно развиваме упования. Вълнуваме се от изкуствени кино облици и подценяваме обстоятелството, че те са основани с напъните на доста хора. Виждаме невероятни горещи подиуми във филмите и ги одобряваме за модел, забравяйки за постановката, режисурата, грима и многото каскади.

Имаме ли прекомерно огромни упования?
Въпреки че знаем, че всички тези подиуми и изображения не отразяват действителността: дами без целулит, съвършени мъжки кореми, необикновени интимни подиуми и многочислени оргазми във филмовата и рекламната промишленост, ние въпреки всичко ги виждаме и неумишлено се ориентираме по тях. Те разсънват предпочитание и карат действителния свят - нашата действителност, да наподобява скучна на този декор.
Всеки, който има вяра, че порното може да подправи половия им живот, реализира противоположния резултат: желанието за „ същински “ прекарвания изчезва, тъй като пропастта сред измислицата и действителността става все по-огромна.
Италиански откриватели от университета в Падуа дефинираха какво е "сексуална анорексия ".
Ето и признаците:
Емоционална отдалеченост
Слаб интерес към колегата
Все по-малко предпочитание за вложение във връзката
Терминът "сексуална анорексия " доста тъкмо разказва тъжното събитие на нашето време. Засегнатите хора употребяват толкоз доста прекарвания от масмедиите, че това унищожава личната им страст. Аналогията е с анорексията, когато човек губи вкус. Избягване на фамилиарност с колегата, "загуба на вкус " при физически контакт с действителен човек - терминът "сексуална анорексия " удря тъкмо в задачата.
Сексуалните анорексици избират мастурбацията пред действителната фамилиарност. Основната им цел е да получат оргазъм. И учените са на мнение, че това се случва тъй като се чака гърмеж, фойерверки от колегата, реализация на полови мечти, свръхестествени неща - като на филм.
И условията нарастват, а дамата до нас не наподобява на Анджелина Джоли или мъжът – на Брад Пит. Страхът от отменяне също се ускорява, а самочувствието фрапантно спада.
Резултатът е отчаяние, появяването на отдалеченост сред сътрудниците, в краен случай даже разлъка и следваща неспособност за създаване на връзки.

Какво да вършим, в случай че сме със полова анорексия?
Както при множеството несъзнателни болести, първата стъпка е да се признае, че има проблем. Ако човек деликатно се следи, бързо може да види аргументите и да ги избегне.
Втората стъпка е да говорите намерено с колегата си и при нужда да се консултирате със полов терапевт. Взаимното съгласие е основна стъпка в лекуването на половата анорексия.
И още нещо доста значимо - с цел да се избегне появяването на полова анорексия, сътрудниците би трябвало да се опитат да останат привлекателни един за различен - както на физическо, по този начин и и на психическо равнище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР