Днес времето ще бъде предимно слънчево с леки превалявания на

...
Днес времето ще бъде предимно слънчево с леки превалявания на
Коментари Харесай

Слънчев ноември, до 18 градуса днес |

Днес времето ще бъде най-вече слънчево с леки валежи тук-там, показва прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

От сутринта вятърът ще отслабва, на отделни места основно в планините ще превали леко. Ще духа слаб, в източните региони сдържан северозападен вятър. 

Максималните температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса.

Над планините облачността ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. В утринните часове към момента на обособени места в Рило-Родопската област е допустимо да превали. Вятърът ще отслабне, след обяд ще бъде до сдържан от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 0 градуса.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителна ще е облачността основно преди обяд над северните региони, само че превалявания са малко евентуални. Вятърът преди обяд към момента ще е сдържан и мощен, след обяд ще отслабва. Максимални температури на въздуха ще са от 13 до 15 градуса, а тези на морската вода до 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за ноември.

Ноември ще стартира с най-вече облачно и хладно време, тук-там със слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. Към 3-4-ти температурите ще се покачат, а времето ще е най-вече слънчево, в утринните часове тук-там в равнините ще има мъгла.

През втората половина на месеца облачността ще е забележителна. На доста места още веднъж ще има превалявания. Температурите ще стартират да се намалят.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР