Днес времето ще бъде облачно със снеговалежи, на много места

...
Днес времето ще бъде облачно със снеговалежи, на много места
Коментари Харесай

Предупреждават за снеговалежи, студ и вятър в понеделник

Днес времето ще бъде облачно със снеговалежи , на доста места ще са обилни и ще се образува основна снежна завивка . Ще духа мощен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува леден въздух . Има условия за виелици и формиране на преспи . Температурите ще са без значителен дневен ход - сред минус 9 и минус 4 градуса в Западна и Централна България до 2 градуса тук-там по Южното Черноморието.


 кодове времето Национален институт по метеорология и хидрология п
Червен код е разгласен в областите Смолян и Кърджали . В тези региони ще има мощни снеговалежи и ще се образува снежна завивка към 40 см. В композиция със мощния североизточен вятър, със междинна скорост 15-20 м/с ще има виелици и навявания.

В останалата част на страната е разгласен оранжев код за понеделник, 26 февруари, демонстрира информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п.
 

Оранжев код е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище . В равнинните елементи на тези области ще има умерени, в планинските региони и мощни снеговалежи. Ще се образува снежна завивка за равнинната част 20-30 см, в планинските региони - към 35 см. Ще бъде доста студено с негативни дневни температури.
 зима сняг БГНЕС
Оранжев код за снеговалежи и мощен вятър е разгласен и за областите Русе, Силистра, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен. Ще се образува снежна завивка в равнинните елементи 10-20 см , в планинските региони в областите Бургас, Сливен и Ямбол - към 30 см . В композиция със мощния североизточен вятър със междинна скорост 15-20 м/с ще има виелици и навявания . Синоптиците предизвестяват, че в тези области като се изключи Бургаска ще бъде студено с негативни дневни температури.

Оранжев код е разгласен и за областите Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град . За областите Перник, Кюстендил, Благоевград, както и за София-град синоптиците плануват, че в ниските елементи ще има умерени, а в планинските региони и мощни снеговалежи. Ще се образува с нежна завивка за равнинната част 10-20 см, в планинските региони – към 30 см. В София-област прогнозата е за умерени и мощни снеговалежи, количества за денонощието 25-40 л/кв.м. Ще се образува снежна завивка, приблизително 15-25 см. В областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково метеоролозите настояват, че в равнинните елементи ще има умерени, в планинските региони и мощни снеговалежи. Ще се образува снежна завивка за равнинната част 20-30 см , в планинските региони – към 35 см. Ще бъде студено, с негативни температури.
 Зимата се завърна Дарик Добрич
През с ледващите дни ще бъде студено , като заран температурите ще са най-вече сред минус 10 и минус 15 градуса, тук-там и по-ниски, а и дневните на всички места ще са негативни. Валежите още в ъв вторник сензитивно ще отслабнат , в множеството региони краткотрайно и ще спрат, само че вечерта от югозапад още веднъж ще завали. Вятърът също ще отслабне.

В сряда ще превалява сняг, на повече места и повече като количество - в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, повече в Източна България. Месец м арт ще стартира без превалявания , а и облачността краткотрайно ще се раздира. През деня вятърът ще придобие южна съставния елемент и ще стартира стопляне.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР