Днес времето над България ще е предимно слънчево с максимални

...
Днес времето над България ще е предимно слънчево с максимални
Коментари Харесай

Следващата седмица захлаждане и първи сняг

Днес времето над България ще е най-вече слънчево с оптимални температури сред 25 и 30 градуса.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието оптимални температури на въздуха ще са 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 20 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

В събота ще продължи да доминира слънчево време. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 26 и 31 градуса.

През нощта против неделя и в неделя обаче вятърът ще се ориентира от северозапад и краткотрайно ще се усили, в Източна България по-късно денем ще стане североизточен.

Облачността ще се усили и тук-там, основно в Североизточна България, ще превали, в обособени региони ще има и гръмотевична активност.

Температурите ще се намалят, повече в Северна и Източна България.

От неделя стартира гладко захлаждане, което ще продължи доникъде на идната седмица, когато оптималните температури ще доближават едвам 13 градуса, оповестява NOVA.

От запад на изток през страната ще минава студен въздух. Захлаждането ще сътвори условия и за снеговалежи във високите елементи на Рила и Стара планина.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР