Днес времето е историческо. И тук от Тервел можем на

...
Днес времето е историческо. И тук от Тервел можем на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Тервел: Времето е историческо. Имаме нужда от повече демокрация, не от реваншизъм

Днес времето е историческо. И тук от Тервел можем на всеослушание да каже: Да, демокрацията в България има потребност от отбрана. Но няма да го вършим с реваншизъм, а с доста повече народна власт. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Тервел. В нея участваха Искра Михайлова, претендент за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ и доктор Хасан Адемов, лидер на листата на Движението в Добрич.



Всички ние знаем, че през днешния ден вършим история. Днес имаме потребност от такова обединяване, каквото имахме през 1989 година Днес вършим история такава, каквато отива на европейска България. Ако в Брюксел Илхан, Искра, Антоанета и Атидже се правят оценка по техните качества, пристигнало е време и в България да има нов стадий на развиване на демокрацията и претендентите да се правят оценка по техните качества, а не по техния етнос, безапелационен бе Карадайъ.

" Преди 32 години ние тук правихме история, за която през днешния ден някои пишат. Но още има да учат какво направихме тук преди 32 години. Резултатът е, че комунистическият режим на Тодор Живков падна и пристигна демокрацията в нашата Родина България. Така направихме историята тогава, отпред с доктор Ахмед Доган, в този момент почетен ръководител на Движение за права и свободи. Но и още направихме отново с помощта на господин Доган, който е архитектът на българския етнически модел. Ние казахме не на реваншизма в България, без значение, че раната беше още отворена в нашите души. И още тогава посочихме сплотяващи национални цели - България да стане член на Европейски Съюз и НАТО. И по този начин след 17 години, през 2007 година, България стана пълновръстен член на Европейски Съюз, а преди този момент през 2004 година влезе в НАТО ", акцентира водачът на Движение за права и свободи. И акцентира, че през всички тези години Движение за права и свободи изповядва една философия за правене на политика - заедността. Различните да бъдат дружно и дружно да градят общото си бъдеще в нашата татковина България.



Ако през последните 12 години сме очевидци по какъв начин се разрушава държавността, по какъв начин се газят Конституцията и законите в страна, то по-грозното проявяване на този модел е в последните 6 месеца, в това число и в последните дни. Виждаме по какъв начин един инцидентно попаднал в полето на политиката президент не може да разграничи ролята и функционалностите, които има да извършва. Привиква министри и им дава инструкции, а такива пълномощия по Конституция няма, сподели Мустафа Карадайъ. И продължи: " Казва на Рашков да нарушава закона посредством полицията и да репресират достойните и горди жители на Европейски Съюз - депесарите, които докараха демокрацията в нашата татковина България. Но не помнят, че ние сме платили доста висока цена за демокрацията в нашата Родина България и имаме дълг да я пазим ".

Радев приказва за партиите като за врагове и им се опълчва. Но в демокрацията политиката се прави посредством партии, акцентира претендентът на Движение за права и свободи за президент. И изясни, че в интервал на рецесии президентската институция е мястото партиите да реализират единодушие за националните цели и цели.

След като доведохме демокрацията в България, ние дадохме нашия опит и приемливост и на Европа. Присъединихме се към огромните европейски структури. И през днешния ден още веднъж вършим крачка напред и нагоре – развиваме българската народна власт, подаряваме на цяла България всичко това, което ние носим в сърцето си, това което можем да вършим – да почитаме, да обичаме, да се съобразяваме и да работим, акцентира претендентът на Движение за права и свободи за вицепрезидент Искра Михайлова. И увери, че двамата с Мустафа Карадайъ ще работят за същинските дела.

Време е да забележим кои са същинските демократи, борците за народна власт. Тези, които през 90-те години докараха българската народна власт и които през 2021 година ще я изведат на по-високо равнище. Това е Движението за права и свободи, това са гордите гласоподаватели на Движение за права и свободи, това политиците на Движение за права и свободи, сподели президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. Гласът за Движение за права и свободи е глас за България, глас за по-добра народна власт, дайте го. Това е гласът на бъдещето, безапелационен бе Кючюк.

Омръзна ни от разграничителни линии, от опълчване, от ненавист, от експанзия. Нека в лицето на нашата кандидат-президентска двойка осъществим със наличие понятието обединител на нацията, съобщи и лидерът на листата на Движение за права и свободи в Добрич доктор Хасан Адемов. Той прикани: Да превърнем президентската институция в територия за търсене на единодушие.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР