Днес времето е доста ветровито, но топло за края на

...
Днес времето е доста ветровито, но топло за края на
Коментари Харесай

Силен вятър брули страната

Днес времето е много прохладно, само че топло за края на февруари. Облачността е променлива, по-често - забележителна. Жълт код за мощен вятър е разгласен в цялата страна. Предупреждение от втора степен - Оранжев код, важи в области от Северозападна, Северна и Южна България. Там вятърът ще е плевел със скорост до 100 километра в час, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

На места в Родопите превалява слаб дъжд. Максималните температури в страната ще бъдат сред 17 и 22 градуса. В София - към 18, 21 градуса - в Пловдив и 20 - във Варна. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца.

Силен е вятърът в Източна България и по нашето Черноморие. Там оптималните температури ще са сред 15 и 20 градуса. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Силен и плевел е вятърът през днешния ден в планините. Прогнозата е за променлива облачност. На места - с валежи от дъжд, а над 2200 метра - от сняг. Максималните температури в планините ще бъдат сред 4 и 10 градуса.

От на следващия ден стартира намаляване на температурите. Силен ще е вятърът в Североизточна, Източна и част от Южна България. На места предстоят превалявания от дъжд, а в планините на височина 1200 метра - от сняг.

Поне до петък изгледите са за най-вече облачно и студено време. Във вторник - валежи от дъжд над Южна България. Значителни ще са количествата на преваляванията в Югозападните региони и Рило-Родопската област.

От сряда - още веднъж валежи, само че най-вече слаби. Тогава температурите ще се намалят още и чакаме дъждът да минава в сняг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР