Днес Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо П.

...
Днес Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда спрямо П.
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьора, причинил зверска катастрофа с двама загинали край Враца

Днес Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда по отношение на П. З. Той бе приет за отговорен в това, че 31.07.2018 година към 13.35 часа близо до разклона за село Лиляче, при ръководство на лекия си автомобил „ БМВ 318 “ в нарушаване на Правилата за придвижване по пътищата, като се движел с превишена скорост от 123 км/ч при позволени 90 км/ч отвън обитаемото място, е изгубил напречната резистентност на автомобила и навлязъл в насрещната пътна лента, където се е блъснал в правомерно движещият се лек автомобил „ Фолксваген Голф ".

Касапница край Враца! Един умрял и няколко ранени при тежка злополука

Вследствие на злополуката подсъдимият по несъобразителност е предизвикал гибелта на Р. Б., който умрял на място и на Ц. И., чиято гибел е настъпила по-късно в софийска болница, където е бил настанен за лекуване.
За осъщественото закононарушение съдът му наложи наказване от три години „ отнемане от независимост “, като отсрочи осъществяването на наказването със период от четири години. Той е лишен и от правото да ръководи МПС за период от четири години.
Врачанският областен съд постанови своето решение, като взе поради тежкия непозволен резултат от осъщественото закононарушение, ръководството на автомобила с превишена скорост в сложен сектор от пътя, настъпилата гибел на двамата души и тежките морални последици за фамилиите им от една страна. От друга - съдът одобри и това, че подсъдимият е младеж – на 27 години, без санкции за други нарушавания на Правилата за придвижване по пътищата, с чисто правосъдно минало, с положителни характеристични данни, също така има щерка на 1 година, за която би трябвало да се грижи, дружно с приятелката си. Ефективното наказване при тези обстоятелства не би асъдействало за поправянето му, счита съдът.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР