Днес VR-а (виртуална реалност) навлиза все по-смело в света на

...
Днес VR-а (виртуална реалност) навлиза все по-смело в света на
Коментари Харесай

Виртуална реалност на 23-тия София Филм Фест

Днес VR-а (виртуална реалност) навлиза все по-смело в света на киното. Чрез новаторската технология феновете се трансформират в същински участници в действието – сами избират вероятности и посока на придвижване, преживявайки сниманото, като че ли са били на снимачната площадка. Границата сред аудитория и произведение се пречупва - към този момент не сме единствено фенове, а участници в действието. Всичко това се случва посредством слагането на специфични VR очила, които незабавно потапят в едно съвсем сетивно прекарване.
Заедно с VR Lab BG, BM Vision 360 и VR Express предоставяме опция киното да се преживее по нов метод – три внушителни къси кино лентата, в които да излезете от сегашното и да се придвижите далеко, единствено с слагането на един чифт очила!

Навлизане в недрата на земята с прожекцията на кино лентата „ В ПЕЩЕРАТА “. В него се сблъскваме с живот, който си отива. Последно довиждане в стаята на остарял спелеолог. Тъмнината превзема погледа и като че ли няма излаз, само че ненадейно след тъмнината се появява нещо, ново начало на друго място... Това е свят, основан от хилядолетни камъни и маса. Пещера, цялостна с хубост и тайнственост, в която нищо не е такова, каквото наподобява.
* * *
Със „ СФЕРИ “, се насочваме в друга посока – към далечния, бездънен космос. Защото космосът не е тишина. Всъщност е цялостен със тон. От хиляди години гледаме към звездите, с цел да открием нашето място във Вселената, само че за първи път слушаме музиката ù. „ СФЕРИ “ е странствуване в три глави, в което разкриваме песните на космоса.
* * *
Ще отпътуваме и назад в историята с VR кино лентата „ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ ВАРНА - ЗОВЪТ НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ “, в който е експонирано най-старото в света обработено злато и находките от Варненския халколитен некропол, доказателство за това, че първата европейска цивилизация се е зародила по българските земи преди близо 7 000 години.
VR пътешествията ще се случат на 17 март от 10:00 до 18:00 часа във фоайето на Дома на киното! Присъединете се към това пътешестване през действителности, пространство и време!
ОЧАКВАМЕ Ви на #КИНО!
#23SofiaIFF
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР