„Днес войната в Украйна заплашва да се превърне в огромна

...
„Днес войната в Украйна заплашва да се превърне в огромна
Коментари Харесай

Йончева: Войната в Украйна заплашва да се превърне в огромна европейска катастрофа

„ Днес войната в Украйна заплашва да се трансформира в голяма европейска злополука. Милиони се опасяват от разширението на спора. Убеждението, че даването на от ден на ден тежко оръжие, танкове ще докара до края на военните дейности се разминава с действителността. Ние освен не се приближихме до мира, само че ескалацията наподобява неизбежна. “ Това съобщи евродепутатът Елена Йончева в пленарната зала на Европейския парламент.
„ И коя е идната стъпка? Какво ще изпратим на следващия ден? Изтребители, военни, може би нуклеарно оръжие? Украйна е изправена против мощ, която разполага и с голям нуклеарен капацитет. Нима чакаме сходна борба да приключи с победа на Украйна на бойното поле? Да, превръщането на спора в непрестанен може да дестабилизира Русия, само че това ще обрече украинския народ на една дълга, самоунищожителна война и ще изгори Европа``, добави още тя.

„ Европейският съюз има потребност от печеливша тактика за прекъсване на войната. Думата, която не чуваме от Брюксел е договаряния. Преговори! За да може Украйна да реализира спокойно съглашение, което в оптималната степен да отбрани живота на нейните жители “, разясни Йончева.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР