Днес внасяме доклад за референдум заедно с “Възраждане за това

...
Днес внасяме доклад за референдум заедно с “Възраждане за това
Коментари Харесай

След демонтажа на паметника: БСП и "Възраждане" с доклад за референдум, а Мая Манолова завежда дело

Днес внасяме отчет за референдум дружно с “Възраждане ” за това дали Паметника на руската войска столичани желаят да остане на мястото, където е, съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков.

“В момента виждаме противозаконни дейности от самата страна да се правят. Днес ще сезираме всички способени и виновни органи ”, счита Таков. 

В региона има засилено полицейско наличие

Той настоя да знае къде е разрешението за градеж, къде е планът са реорганизация и реституция координиран с Министерство на културата и Паметници на културата, както и къде е проектът за сигурност и здраве.

Според него по днешна оценка паметникът коства над 20 млн. лева, като те са били събирани с дарения от българи.

По паметника има големи пукнатини и съгласно гражданската самодейност за ремонт съществува действителна заплаха да падне

“С какво ще бъде сменен като бъде отстранен, с следващата безумна арт апаратура от Алиекспрес ”, запита Таков.

Той посочи, че в случай че страната не си извърши отговорностите и продължи да прави престъпления, те ще продължат с гражданските си митинги.

Вицове, колажи, смешни цитати и песни - потребителите онлайн кипят от креативност

“Днес в 10 часа трябваше да имаме поредна среща с ПП-ДБ-СС. Българска социалистическа партия като гласа на разсъдъка в СОС казахме, че за положителното на града и софиянци казахме, че ще водим диалози по цели и политики и започнахме такива, имахме и някакъв прогрес. Това го направихме, тъй като чухме високопарните поръчки, че новите ръководещи ще демонтират модела на ГЕРБ в Столична община. Вместо това се случи, че демонтираха паметта и културно-историческото завещание на София, което ние казахме, че е голяма алена линия ”, добави той.

От през вчерашния ден към монумента има засилено полицейско наличие

Таков заподозря, че в понеделник ГЕРБ и ПП-ДБ-СС евентуално ще създадат сглобка и на локално равнище.

Лидерът на „ Изправи се, България “, част от коалиция „ Левицата “, Мая Манолова ще заведе дело в Административен съд София-град поради демонтажа на монумента. 

„ Ето подобен човек работи там. Подал съм тъжби “, сподели депутатът от Българска социалистическа партия

От пресцентъра ѝ споделят, че делото ще е " с искане за неотложно преустановяване на самоуправните дейности на регионалната администрация по вандалското заличаване на паметника на руската войска ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР