Днес властите на София преминаха към практическа реализация на отдавна

...
Днес властите на София преминаха към практическа реализация на отдавна
Коментари Харесай

Захарова с атака срещу България: Избирате грешната страна, варвари. Ще си платите

„ Днес управляващите на София минаха към практическа реализация на от дълго време кроените срамни проекти за разглобяване на Паметника на Съветската войска ”. Това се споделя в коментар на представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.
„ Величествената скулптурна комбинация, издигната в символ на успеха над нацизма, от дълго време се е трансформирала в пленник на локалните политически игри и персоналните упоритости на обособени представители на ръководещия хайлайф ”, добавя Захарова.
„ Варварските дейности на българската страна нямат опрощение и амнистия. Те наподобяват изключително цинични в изискванията на галопиращ напредък на неонацистките настроения в Европа, деградиращо състояние със спазването на човешките права и чудовищна имитация на историята “, добави тя.
„ Крайнодесни организации, които намерено предизвикват расова ненавист и назадничавост, излизат отвън надзор. На държавно равнище се предизвиква нападателна русофобия, която всъщност не се разграничава от расизма. Прави усещане, че на този декор нашите настойчиви оферти за съвещания по отношение на по-нататъшната орис на паметника, планувани в член 14 от двустранния Договор за другарство и съдействие, бяха подценени от българската страна ”, разяснява още представителят на съветското Министерство на външните работи.
„ Смятаме разрушаването на паметника на общото ни минало за поредна враждебна стъпка на публична София, утежняваща така и така патовата обстановка в двустранните връзки. България още веднъж, както нееднократно се е случвало, избира неверната страна на историята. Самата тя ще би трябвало напълно да заплати следствията от това срамно решение ”, декларира Захарова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР