Днес виси на косъм не само съдбата на Украйна, която

...
Днес виси на косъм не само съдбата на Украйна, която
Коментари Харесай

Daily Telegraph: Украйна показа колко слаб е станал Западният свят

Днес виси на косъм освен ориста на Украйна, която Русия е на път да нападне, заложена е ориста на целия Запад, сигурен е създателят на The Daily Telegraph. По негово мнение западният свят е изправен пред „ пагубна серпантина на оскърбление и крах “, защото Америка наподобява е изоставила един път вечно месианския демократизъм, който проповядваше през последните 30 години.

Руското навлизане в Украйна е все по-близо и освен ориста на една съответна страна виси на косъм, заложена е ориста на целия Запад. Както написа The Daily Telegraph, наподобява, че Америка е изоставила един път вечно месианския демократизъм, който е проповядвала през последните 30 години като международен хегемон, а в този момент и Съединените щати, и Европа са изправени пред „ гибелна серпантина на оскърбление и крах “. "

Както отбелязва създателят на материала, след Студената война Съединените щати отстояват визията си, че свободата, демокрацията и човешките права не са единствено културни характерности, а всеобщи богатства, които бележат най-високата, последна точка на човешката еволюция.

Именно това идеологическо самочувствие накара администрацията на Клинтън да разшири НАТО до самите граници на Русия, а също по този начин подтикна желанието на Европейски Съюз да одобри Украйна. След несполучливите войни в Ирак и Афганистан и международната финансова рецесия обаче тази решителност се поколеба и пред заканите на Путин изцяло се разпада.

„ Дори съветският президент да реши да не нахлува у съседа си, в прочут смисъл той към този момент е спечелил. Съюзниците на Украйна към този момент се изпуснаха, че не желаят да я пазят. Джо Байдън на процедура разреши на Москва да извърши „ незначителна инвазия “, а Германия пречи на съдружниците от НАТО да изпращат оръжие в Украйна “, написа създателят на материала.

Той отбелязва, че дружно с това е била разкрита и нищетата на западното управление. Германия, с нейната „ сметкаджийска взаимозависимост от съветския газ и неразбираем пацифизъм “, се опасява от остри борби, а Америка е все по-раздвоена и към този момент не знае какво да прави с предходната си идеология.

В резултат Путин ще продължи да държи Запада на една ръка разстояние, до момента в който задълбочава връзките си с Пекин. И в случай че западните сили му дадат успеха в Украйна, те освен няма да съумеят да предотвратят доста по-голяма рецесия, само че и ще основат рисков казус: Китай може да се въодушеви и да нахлуе в Тайван.

Както заключава създателят на публикацията, Западът обезверено, до кръв от носа се нуждае от нова не глобалистка вариация на либерализма, който ще поддържа целостта и неприкосновеността на националната страна, а не да я подкопава и ще поддържа страни като Украйна в сложни времена.

В противоположен случай светът го чака нов „ завършек на историята “, който беше предсказан от американския академик Франсис Фукуяма след провалянето на комунизма в Студената война, само че вместо демократично просветителски ще ще има режим на мек тоталитаризъм.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР