„Днес виждаме, че победата на свободата, човешките права, демокрацията и

...
„Днес виждаме, че победата на свободата, човешките права, демокрацията и
Коментари Харесай

В Северна Македония отбелязаха Деня на победата

„ Днес виждаме, че успеха на свободата, човешките права, демокрацията и равенството е застрашена в миг, когато вярвахме, че е изцяло извоювана. Днес, в разгара на ново клане, би трябвало повече от всеки път да си спомним уроците от предишното, а 9 май е една от тези дати – основата на същинските цивилизационни полезности “, се споделя в послание на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Денят на успеха над фашизма е респект към милионите изгубени животи в битката против окупатора. Ден, в който с горделивост си подсещаме, че сме били, сме и ще останем на същинската страна на историята. Денят на Европа, който чества концепцията за дълготраен мир и единение на континента, е още едно увещание за решаващата стойност на пътя към европейското разнообразие. Само с достолепие, с почитание към правото на самоопределяне можем да приказваме за обединена Европа “, се споделя в публикуваното послание на Пендаровски.

По мотив 9 май държавна делегация, отпред с премиера Димитър Ковачевски и министрите Славянка Петровска - на защитата, Горан Милевски - на локалното самоуправление и заместител министъра на правораздаването Агим Нухиу, сервира венец пред паметника на освободителите на Скопие, който се намира в двора на постройката на държавното управление.

„ Поднасянето на цветя на паметника " Освободители на Скопие " е част от дейностите в чест на Деня на успеха над фашизма и Деня на Европа, като респект и респект на всички, взели участие в разгрома на фашизма във Втората международна война, както и на всички, които участваха в построяването на Европейския съюз “, се споделя в прессъобщението на държавната осведомителна работа.

Венци от името на държавното управление и президента на Република Северна Македония са поднесени и на партизанското гробище в Бутел в Скопие, отбелязвайки „ празника 9 май 1945 година, който като Ден на успеха над фашизма е записан с ярки букви в историята на Северна Македония като ден, в който дружно с прогресивните съюзнически европейски сили и Съединени американски щати беше публично разгласен краят на Втората международна война и ден, който беше разгласен и признат за Ден на успеха над фашизма “, се споделя в прессъобщението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР