Днес видни столични адвокати излязоха с позиции, че дори да

...
Днес видни столични адвокати излязоха с позиции, че дори да
Коментари Харесай

Мая Манолова пое курс на въоръжена борба за връщане на МОЧА

Днес видни столични юристи излязоха с позиции, че даже да не спазени всички законови ограничения по демонтажа, то няма да има връщане обратно. Адвокат Валя Гигова е безапелационна, че решението на съда не значи паметникът да бъде върнат още веднъж на постамента си.

 

Но съгласно Манолова след решението на съда регионалната шефка би трябвало да се заеме със залепването на фигурите на постамента, в случай че желае да съблюдава закона. Ако не желае, има текстове в закона, които ще я принуждават да го направи.

 

Сезирахме съда, тъй като регионалният шеф си разреши да нареже паметника с флекс без всякакво законово съображение. Не е налице административен акт, въз основа на който да се правят варварските дейности във връзка с паметника. Решението за ориста на паметника трябваше да бъде взето от столичани посредством референдум, а не властта на сглобката, която се употребява с ниско доверие, да вземе такова решение. Да не приказваме, че регионалната шефка си разрешава да гази брутално закона в центъра на столицата, даде своите пояснения водачът на " Изправи се. БГ ".

 

Това, че историята не ни харесва, не значи, че би трябвало да изрежем всички монументи. Тези хора, които ни ръководят, не са построили нищо, те могат единствено да разрушават. Надявам се, че на власт ще дойдат съответни хора, в това число леви, които ще спрат тези беззакония, сподели още Манолова.

 

Докато трае правосъдният спор за демонтажа, регионалната администрация пуска публични поръчки за реставрацията и трайното пренасяне на нарязания монумент. Областната администрация на София град ще апелира разпореждането на съда демонтажът на Паметника на руската войска да бъде преустановен неотложно.

 

Курсът към въоръжена битка на Манолова се удостоверява и от обстоятелството, че е назначена защита на регионалната шефка на София Тодева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР